Seitennavigation

3-Meere-Weg

Fietsen van zee naar zee

Deze route is geschikt voor: toerfiets

Langs de Drei-Meere-Weg zijn er talrijke mogelijkheden om van de natuur te genieten. De route voert u door bloeiende weilanden in het cultuurlandschap van het dorp Bedekaspel alsook door de Bedekaspeler Marsch. De kleurrijke plantenwereld langs de wegen en akkerranden biedt talloze diersoorten een woonplaats, voeding en bescherming. Natuurwaarnemers vinden hier volledig hun gading: een uitvoerige uitleg over dieren en planten krijgt u op liefdevol gebouwde informatieplatforms langs de route. De Drei-Meere-Weg is een uiterst belevenisvolle en veelzijdige rondtocht voor natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars. Het buitenste parcours is ongeveer 35 km lang, het parcours rond het Große Meer is ca. 15 km lang en het voetpad door het kleine dorp Bedekaspel is ongeveer 3,5 km lang.

Bewegwijzering

Langs het idyllisch traject geven borden met een routeplan de wegen aan. Deze wegen zijn gemakkelijk met de fiets te berijden en vormen tussen velden, weides en zeeën een veelzijdige rondweg.

Moeilijkheidsgraad en kenmerken van de route

De rondweg heeft een gemakkelijk berijdbaar traject en is ook voor onervaren fietsers en kinderen zeker niet te lang en daarom ook goed te doen. Op weloverwogen posities zijn er op regelmatige afstanden belevenispunten,  schuilhutten of zitplaatsen te vinden die u de kans geven om eventjes te ontspannen en uit te rusten. Op twee plaatsen kunt u de waterlopen met een kabelferry oversteken, die u zelf met een hendel kunt bedienen.

Contactgegens

Südbrookmerland Touristik GmbH

Am Meer 1, 26624 Südbrookmerland

Telefoon: +49 (0) 4942 / 5666
Fax: +49 (0) 4942 / 5600

Email: info@grossesmeer.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.