Seitennavigation

3-Seen-Route

Een meer, een ‘zee’ en een stuwmeer

Deze route is geschikt voor: toerfiets

De fietsroute leidt u door het Oldenburger Münsterland met de Landkreise Cloppenburg en Vechta, en raakt in Bad Zwischenahn het aangrenzende Ammerland. Ervaar drie van de grootste wateren in het noordwesten van Duitsland: de Dümmer See, de Thülsfelder Talsperre en het Zwischenahner Meer. Verheug u op een veelzijdige reis door het uitgestrekte veen-, geest-, bos- en rivierlandschap van het Oldenburger Münsterland en geniet tevens van de landbouwcultuur en de lekkere, regionale keuken. Uw fietsplezier wordt aangevuld met uitstekende hotels, waar u niets aan comfort en ontspanning zal ontbreken. Na een actieve dag op de fiets kunt u zich laten verwennen in de bad- en wellnessruimtes van het hotel.

Het parcours van 260 km legt u af in dagetappes van 40 tot 65 kilometer en uw vertrekpunt mag u vrij kiezen.

Verloop en bezienswaardigheden

Het startpunt van uw fietstocht langs de 3-Seen-Route is Dümmerlohausen aan de Dümmer See. U fietst op de Oldenburger Münsterland-Radweg door de Dammer Berge via Rüschendorf en Nienhausen naar Damme en van daaruit verder via Langenberg naar Holdorf. Vanuit Holdorf brengt de route u via Langwege en Schwege uiteindelijk naar Dinklage.

Vanuit Dinklage in de Nordkreis Vechta fietst u op de Oldenburger Münsterland-Radweg door de Wulfenauer Mark via Essen en Lastrup door het Hasetal en verder via Peheim en Dwergte naar de oostelijke kant van de Thülsfelder Talsperre, gelegen in het gelijknamige recreatiegebied.

Aanvankelijk rijdt u verder op de Oldenburger Münsterland-Radweg tot Thülsfelder Talsperre-Nord, waar u dan wisselt naar de Reiherweg. Vervolgens fietst u via Mittelsten Thüle, Bösel en het Vehnemoor verder en steekt u het Küstenkanaal over, de grens met het Ammerland. Via Süddorf en Edewecht bereikt u het Zwischenahner Meer. Van daaruit voert de Ammerlandroute 5 u rond het Zwischenahner Meer.

Aan het Zwischenahner Meer verandert de bewegwijzering van de Reiherweg naar de Meerweg en fietst u van Bad Zwischenahn via Petersfehn en Friedrichsfehn verder richting Westerholt, waarbij u opnieuw het Küstenkanaal oversteekt. De tour brengt u daarna naar Wardenburg en Großenkneten in het natuurpark Wildeshauser Geest en vervolgens naar Visbek.

Vanuit Visbek en voorbij Ahlhorn bereikt u via de Meerweg de stad Vechta. Verder brengt de tour u via Lohne langs Steinfeld tot de Olgahaven aan de Dümmer See.

Wilt u liever minder fietsen en toch geen enkel meer missen? Dan raden wij u de 4-daagse-tour aan, waarvan het traject een lengte heeft van 135 km. Fiets rustig van de Dümmer See, via de Thülsfelder Talsperre tot het Zwischenahner Meer. Natuurlijk kunt u ook in de tegengestelde richting fietsen en uw fietstocht aan het Zwischenahner Meer beginnen.

Bewegwijzering

De 260 km lange route is bewegwijzerd en loopt via drie fietswegen:  de Oldenburger-Münsterland-Radweg, de Reiherweg en de Meerweg.

Contactgegens

Verbund Oldenburger Münsterland e.V.

Oldenburger Straße 246, 49377 Vechta

Telefoon: +49 (0) 4441 / 95650
Fax: +49 (0) 4441 / 956515

Email: info@oldenburger-muensterland.de

Gratis folders & brochures

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.