Seitennavigation

Actief op weg in de regio Mittelweser

Op het ritme van de natuur

vergroten Boottocht op de Weser

Boottocht op de Weser
© TourismusMarketing Niedersachsen GmbH / Familie van Well

Boottocht op de Weser

 

OVERNACHTEN IN EEN YURT

Op woensdag verlaten wij ons heerlijke huisje in Bramsche en rijden we zo'n 100 km verder, naar Mittelweser. In Wietzen staan onze Yurts op ons te wachten. Under-Kleiner-Hof. Achter een boerderij staan er twee voor ons klaar, wat een luxe! Heerlijke bedden voor de ouders (je slaapt op futons met schapenwol) en voor de kinderen futons op de grond. Keukentje aanwezig en de kachel zorgt ervoor dat je het hoe dan ook niet koud hoeft te hebben. 's Middags maken we een boottocht vanuit Nienburg over de Weser. Het zonnetje komt af en toe door en de kinderen gaan de scene van de Titanic op de punt naspelen, heel schattig! We drinken wat, de kinderen eten nog een ijsje en dan is het tijd om weer onze Yurt op te zoeken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WAT EEN KINDERPARADIJS

In de Yurt is van alles aanwezig, bedden zijn opgemaakt. Je kunt er (beperkt) koken als je wil, maar buiten staat de grill/barbecue volledig tot je beschikking. In het hoofdgebouw zijn twee keurige toiletten en badkamers. Als er andere gasten aanwezig zijn kunnen die ook door hen gebruikt worden. Jens en zijn moeder zijn zeer behulpzaam. In de ochtend krijgen we een heerlijke ontbijtmand geleverd en dat is reuze handig! Het is werkelijk een kinderparadijs. Buitenactiviteiten: konijntjes, eenden, schapen, kippen, varkens enz! Er is een speeltuin en de kinderen mogen allerlei buitenspeelgoed skelters/fietsen gebruiken. Daarnaast is er ook nog een binnenruimte boven waar getafeltennist kan worden en tafelvoetbal gespeeld. Even op de kleintjes letten, want de trap naar boven is een uitdaging en is niet afgesloten als de kinderen daar spelen (voor iets grotere kinderen dus). We hebben overdag een druk programma, maar weten dat, als je hier de hele dag verblijft, de kinderen zich op en top vermaken en je zelf ook heerlijk tot rust komt met een boek.

 

OP KANOTOCHT IN DE REGEN

Op donderdag is er een kano-tocht gepland. De verhuurder staat in een dorpje verderop op ons te wachten en het regent inmiddels. Maar, die-hards Harry, Marjolijn, Pip, Kiki en Olle gaan toch een mooie tocht van 1,5 uur maken. Alles is goed verzorgd, goede zwemvesten en ach....regen werd niet gevoeld, beetje lichaamsbeweging en iedereen heeft het lekker warm. Jolanda en Indy wachten aan het einde op hen, samen met de verhuurder, deze vindt het te uitdagend om met een kindje van 3 in de kano te gaan, wat heel begrijpelijk is. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KENNIS MAKEN MET WOLVEN

Vrijdagochtend ontbijten we heerlijk ontspannen op de boerderij en daarna gaan we naar het Wolvencentrum, we krijgen een fijne rondleiding van mevrouw Eckard die echt alles weet van wolven. De wolf is 100 jaar weggeweest uit Duitsland en wordt nu, door allerlei activiteiten, weer meer teruggezien. In het wolvencentrum zorgt men voor educatie. Het zijn spannende verhalen, waarbij het goed is je te realiseren dat de wolf een slechte naam heeft gekregen door o.a. Roodkapje...maar dat het eigenlijk een verlegen beest is dat niet zo snel de mens iets zal aandoen. 1 tip: kom je er eentje tegen.... niet wegrennen want dat denkt-ie dat je eten bent. Je groot maken en kabaal maken helpt. Aan het einde van de rondleiding communiceren  we nog met een groep wolven. Als we gaan huilen, huilen zij terug, heel aandoenlijk!

 

's Middags gaan we heerlijk zwemmen in Wesavi zwembad in Nienburg. Een overdekt zwembad met ook mogelijkheden om buiten te zwemmen. Alles is hier goed georganiseerd en geregeld. Speelmogelijkheden volop en zeer geschikt voor ouders met kleine kinderen. Er is een cafetaria, en goede schone voorzieningen qua kleedkamers/lockers en douches. Heel fijn!

 

AFSCHEID VAN NEDERSAKEN

Op zaterdag moeten we alweer vertrekken, wat jammer. Nedersaksen heeft ons geraakt! We rijden nog even via Bickbeerenhof, waar we heerlijke bessentaart eten en gebakken aardappelkoek, met bessencompote. Je kunt hier bessen plukken, maar ze ook gewoon kopen (wat wij deden + een boompje om te kijken of die het gaat doen in Nederland).

Contactgegens

Mittelweser-Touristik GmbH

Lange Str., 31582 Nienburg

Telefoon: +49 (0) 5021 / 917630
Fax: +49 (0) 5021 / 9176340

Email: info@mittelweser-tourismus.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.