Seitennavigation

Actief op weg in de regio Mittelweser

Ideale condities voor fietsers

vergroten

asparagus field in the Mittelweser-region
© Mittelweser Touristik GmbH

Op het punt waar de Weser de Porta Westfalica achter zich laat en door de weidsheid van de Noord-Duitse laagvlakte gemoedelijk noordwaarts stroomt, begint de Mittelweser. Uitgestrekte geestvlaktes met heerlijke bossen en bonte velden, weidse veen- en heidegebieden bepalen het beeld van het landschap. In ieder jaargetijde lokt deze regio zijn gasten met een rijkdom aan indrukken. De regio Mittelweser met zijn fietspadennetwerk van meer dan 3.000 km biedt een groot aantal met borden aangegeven, ronde fietsroutes.

Behalve meerdaagse tochten met een lengte van 173 tot 320 km vindt u 56 interessante en afwisselende ronde routes van 13 tot 110 km lengte. Afhankelijk van uw zin en conditie kunt u de meest geschikte 'ronde' uitzoeken. Pleisterplaatsen en bezienswaardigheden langs de route maken van uw fietstocht een recreatief uitje. Voor overnachtingen zijn fietsvriendelijke accommodaties en een fietsersschuur (Estorf) beschikbaar. De regio Nienburg/Weser behoort tot de vijf meest fietsvriendelijke regio's van Nedersaksen.

Fietsend genieten aan de Mittelweser

Ideale condities voor fietsers

De regio Mittelweser is zo plat als een pannenkoek - even afgezien van de 'heuvelrug' van de Rehburger Berge - en daarmee ideaal geschikt om te zwerven op de fiets. Hier kunnen zelfs de kleinsten van de familie het tempo bijhouden. U hebt keus uit een netwerk van 3000 km goed aangegeven fietspaden om fietsend te genieten.

In de regio Mittelweser zijn talrijke fietsroutes aangegeven die de regio thematisch aan u voorstellen. Zo kunt u hier een landpartij meemaken, een huwelijksreis maken of de WasserLand-Weg affietsen. Op de Achter-Tour hebt u de mogelijkheid om het fietsen te combineren met de museumspoorlijn en het veer over de Weser. Tijdens een rustpauze in een boerderijcafé blijft er nog genoeg tijd over om te genieten van de schoonheid en de ongerepte natuur van de Mittelweser-regio. Voor langere tochten bieden fietsvriendelijke accommodaties de mogelijkheid om te overnachten, en er is zelfs een fietsersschuur beschikbaar.

Uiteraard hebt u ook de mogelijkheid om fietsen te huren. En mocht u tussendoor eens zonder lucht komen te staan, dan zijn de reparatiediensten present.

Contactgegens

Mittelweser Touristik GmbH

Lange Strasse 18, 31582 Nienburg

Telefoon: +49 (0) 5021 / 91763-0
Fax: +49 (0) 5021 / 91763-40

Email: info@mittelweser-tourismus.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.