Seitennavigation

Aller-fietsroute

De geheime tip tussen de Wezer en de Elbe

Deze route is geschikt voor: toerfiets

De Aller-fietsroute is de geheime tip tussen Wezer en Elbe en is zeer geliefd bij veel fietsers. De route loopt over 328 kilometer door idyllische landschappen langs de Aller vanaf de monding in de Wezer bij Verden tot aan de bron bij Eggenstedt bij Magdeburg. Wie dat wil, kan vanaf Seggerde de Aller-Elbe-fietsroute volgen, de directe verbindingsweg naar de Elbefietsroute.

Laat u door de Aller de weg wijzen door het prachtige Aller-Leine-dal, de Südheide, Drömling, de Flechtinger Höhenzug tot aan de bron van de Aller. Kleine dorpen, oude boerderijen, vakwerkhuizen en molens omzomen het traject.

Ook voor culturele uitstapjes zijn er veel mogelijkheden: historische steden zoals Verden en Celle met talrijke vakwerkhuizen. Gifhorn, de molenstad en Wolfsburg, de autostad. In Saksen-Anhalt ligt Magdeburg, de Elbemetropool. Deze en nog veel meer plaatsen bieden allerlei goede redenen om de fiets te laten staan en een pauze in te lassen.

De Aller-fietsroute volgt de loop van de rivier meestal op een afstand van enkele honderden meters of enkele kilometers. Het traject is opgedeeld in zes dagetappes vol afwisseling en nodigt uit tot een actieve en tegelijkertijd ontspannen korte vakantie tussen natuur en cultuur.

 

Bewegwijzering

Het circa 330 km lange traject van Verden tot de bron van de Aller of alternatief tot aan Hohenwarthe is herkenbaar aan het volgende logo:

 

 

 

 

 

Moeilijkheidsgraad en routekenmerken

De Aller-fietsroute is in de afgelopen jaren voortdurend uitgebreid. Afhankelijk van de regio en de provincie is de kwaliteit van de weg en de bewegwijzering anders. Tot aan Gifhorn loopt de fietsroute zuidelijk van de eerder vlakke Lüneburger Heide. Vanaf Gifhorn wordt het traject heuvelachtiger, beklimmingen en afdalingen compenseren elkaar grotendeels.

 

Onderweg overnachten

Op het traject tussen de zuidelijke Lüneburger Heide en het natuurpark Drömling fietst u over ca. 330 km lengte ongeveer 600 hoogtemeters omhoog en ca. 450 hoogtemeters bergafwaarts. De moeilijkheidsgraad ligt bij “gemakkelijk”. Over het totale traject zijn overwegend goed ontwikkelde fietspaden die voor het grootste deel ver van het wegverkeer lopen. Het kan voorkomen dat de Aller-fietsroute vanwege hoogwater niet begaanbaar is.

Contactgegens

Projektkoordination Aller-Radweg

Große Straße, 27283 Verden

Telefoon: +49 (0) 4231 / 12345
Fax: +49 (0) 4231 / 12320

Email: info@allerradweg.de

DownloadDownload

Download hier de GPS-track van de Aller-fietsroute.

Gratis folders & brochures

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.