Seitennavigation

Altes Land aan de Elbe

Vakantieregio voor de poorten van Hamburg

Een landschap in het groen, dat telkens weer een blik in het blauw van de rivieren werpt: dat is het Altes Land aan de Elbe. Naamgever voor de vakantieregio voor de poorten van Hamburg is het grootste aaneengesloten fruitteeltgebied van Duitsland, de Obstgarten Altes Land. Dit avonturenrijk zit vol verrassingen! Onthaasten en beleven: geen tegenspraak als u bij ons vakantie viert! Met de fruitteelt en beschermde natuurgebieden, de Elbe en zijn zijrivieren, het hoogveen, de uitgestrektheid van Kehdingen, de bossen van de Stader Geest en de Elbestranden is deze regio de ideale bestemming voor natuurliefhebbers en ontspanningszoekers. Met meer dan 1.000 km met borden aangegeven fietsroutes is de vakantieregio een paradijs voor langeafstandsfietsers. En de Elbe-Radwanderbus, een vrijetijdsbus met aanhangwagen voor tweewielers, biedt een adempauze van het fietsen.

Onderweg op de Elbe

Deze regio is een waterrijk: bijna 100 km lang begeleidt de Elbe de vakantieregio op zijn weg naar de monding. Zeilboten, veren en containerschepen: op de Elbe valt er altijd iets te zien tijdens een wandeling langs de rivier of een dag aan het Elbestrand. Op de Elbe lokken zeiltochten, op de kleine rivieren peddeltochten, en de lucht waait fris binnen vanaf de Noordzee. De rivier was ooit de levensader van de Hanzesteden Stade en Buxtehude. Met hun blank gepleisterde vakwerkhuizen en pittoreske steegjes verspreiden de sympathieke binnensteden een gezellige flair en bieden ze heel bijzondere shoppingbelevenissen.

Appelbloesem, kunst en cultuur in het Altes Land

In de vakantieregio heerst en kerst- of een sprookjessfeer, of gaat het er gewoon geweldig aan toe. Kijk, luister en verbaas u over kunst, cultuur, tradities en evenementen. Indrukwekkend: museumschatten als het Schwedenspeicher in Stade of het rijke orgellandschap. Laat u verrassen door culinaire geneugten en landelijke belevenissen, de fruitbloesem en -oogst, de fruitboerderijen met hun eigen winkels, maar ook de spannende mogelijkheden voor groepen én de authentieke gastronomie en hotellerie. Een bezoek aan ons is altijd een reis waard. Beleef de vakantieregio Altes Land aan de Elbe en ontdek uw eigen avonturenrijk! Wij verheugen ons op uw komst!

Welkom op vakantie. Hartverfrissend natuurlijk.

Uw directe contact

Contactgegevens en informatie

hannover

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.