Seitennavigation

Aurich Rundtour (Nord-Route)

Oost-Friese geschiedenis ontmoet hightech

Deze route is geschikt voor: toerfiets

Op compacte wijze kunt u Oost-Friesland via de Auricher Rundtour beleven. Met een noordelijke, zuidelijke en oostelijke route kunt u kiezen uit drie dagtours.

Verloop en bezienswaardigheden

De Nord-Route biedt u een veelzijdige natuur- en hightechbelevenis. Het traject heeft een lengte van 45 km en kan naar wens met de zuidelijke of oostelijke route worden verbonden. Bewonder uitvoerig drie van de krachtigste windturbines ter wereld van het type ‘E-126’ van de firma Enercon met hoofdzetel in Aurich.

Heel wat historische elementen zullen ook een indruk op u maken. Bewonder eens de sluis en het historisch restaurant Kukelorum van dichtbij of ontdek in Tannenhausen de geschiedenis van de hunebedden uit het stenen tijdperk. U kunt ook de historisch belangrijkste verzamelplaats van Oost-Friesland, de ‘Upstalsboom’, ontdekken. Aangename rustpauzes zijn gegarandeerd: langs deze route kunt u daarvoor terecht bij acht horecazaken.

Bewegwijzering

De wegwijzers hebben het Aurich Rundtour Logo.

 

 

 

 

 

Moeilijkheidsgraad en kenmerken van de route

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Met een lengte van ongeveer 45 kilometer is de Nord-Route ideaal voor een leuke dagtour. Talrijke pauzemogelijkheden, een veelzijdig landschap en goed uitgebouwde, rustige wegen maken de tour ideaal voor gezinnen en beginners. Hellingen moet u in Oost-Friesland niet verwachten, maar u dient wel steeds met een klein briesje rekening te houden.

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.