Seitennavigation

Aurich Rundtour (Südroute)

In de sporen van nonnen en monniken

Deze route is geschikt voor: toerfiets

Op compacte wijze kunt u Oost-Friesland via de Aurich Rundtour beleven. Met een noordelijke, zuidelijke en oostelijke route kunt u kiezen uit drie dagtours.

Verloop en bezienswaardigheden

Op de 21 km lange, zuidelijke route krijgt u via de Ostfriesland-Wanderweg een goede indruk van  het vroegere traject van de kleine, Oost-Friese spoorweg ‘Jan Klein’. Deze spoorweg met kleine rails verzorgde van 1889 tot 1959 het personen- en goederenverkeer tussen Leer, Aurich, Wittmund en Bensersiel.

Keer in gedachte terug naar de 13e eeuw: in 1228 werd het klooster Ihlow door de Orde van de Cisterciënzers opgericht. Het bouwwerk, dat in de loop der eeuwen volledig werd vernield, werd in 2005 met een constructie uit staal en hout nagebootst. Deze zogenaamde verbeeldingskracht biedt een prachtig zicht op het sacrale bouwwerk, dat ooit het grootste was in de regio tussen Bremen en Groningen. De oude muren ontdekt u in de ‘Raum der Spurensuche’, in de keldergewelven van het oude klooster. In het aangrenzende kloostercafé kunt u met huisgemaakt gebak en een kopje Oost-Friese thee uw batterijen opladen voor de terugrit naar Aurich.

Bewegwijzering van de fietsroute

De wegwijzers hebben het Aurich Rundtour Logo.

 

 

 

 

 

Moeilijkheidsgraad en kenmerken van de route

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

De Süd-Route is met een lengte van ongeveer 21 kilometer de kortste van de drie Aurich- Rundtouren. Deze route is dus ideaal voor beginners en gezinnen, alsook voor kleinere kinderen. In het midden van het rustige traject kunt u aan het klooster Ihlow een leuke pauze nemen. Het traject leidt u enkele kilometers door bosgebieden. Daarom is deze tour ook ideaal op warme dagen.

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.