Seitennavigation

Autostadt Wolfsburg

Mensen, auto's en wat ze beweegt

vergroten

AUTOSTADT - Wolfsburg
© AUTOSTADT

In de Autostadt in Wolfsburg draait alles om het thema mobiliteit. "Mensen, auto's en wat ze beweegt" luidt het motto van dit communicatieplatform van het Volkswagen-concern. Bezoekers met auto's als passie komen al even graag en vaak naar het automobiele thema- en avonturenpark als cultureel geïnteresseerden, fans van buitengewone evenementen en liefhebbers van culinaire geneugten. Met zijn grote vrijetijdsaanbod richt de Autostadt zich in gelijke mate op kinderen, jongeren en volwassenen.

ZeitHaus: mijlpalen van de automobielgeschiedenis

Het ZeitHaus in de Autostadt in Wolfsburg is het drukst bezochte automobielmuseum ter wereld. Het onderscheidt zich door een grote diversiteit van geëxposeerde objecten. Meer dan vijftig verschillende merken uit de wereld van de automobiel zijn in het ZeitHaus terug te vinden. Als trendsetter van hun tijd hebben ze nieuwe normen op het gebied van techniek, design, productiewijze of concept gesteld en daarmee als voorbeeld voor andere fabrikanten gediend.

In het zogenaamde Rack worden meer dan vijftig van deze automobiele mijlpalen als in een vitrine gepresenteerd. Ze geven een overzicht over de belangrijke tijdperken in de ontwikkelingsgeschiedenis van de auto. De tentoongestelde exemplaren worden regelmatig verwisseld, aangezien de auto's vaak aan klassieke rally's of tochten deelnemen.

Restaurants in de Autostadt in Wolfsburg

In totaal negen restaurants nodigen hun gasten uit om te genieten van hun veelzijdige menu. Voor alle gastronomische instellingen geldt bij een rijk geschakeerd aanbod hetzelfde credo: op de eerste plaats staan kwaliteit en versheid van het product en de tevredenheid van de gast. Regionale ingrediënten van biologische teelt, transparantie van het land tot op het bord en een seizoensgebonden oriëntatie van de gerechten zijn in de Autostadt standaard.

Zoals bekend wil het oog ook wat, en daarom heeft de Autostadt voor de inrichting van zijn restaurants internationale designers aangetrokken die de gasten een unieke belevenis bieden.

Terreinparcours en MobiVersum

Onder vakkundige leiding je eigen vaardigheid als chauffeur testen: dat kunt u doen tijdens de zuinigheids- en veiligheidstrainingen of op het terreinparcours van de Autostadt. In het MobiVersum kunnen vooral kleine bezoekers zich op een opwindende ontdekkingsreis in de wereld van de mobiliteit begeven en hun kinderrijbewijs halen.

Met wisselende attracties biedt de Autostadt zijn bezoekers telkens weer nieuwe indrukken en belevenissen. In de zomer verandert het in een paradijselijk oord voor een korte vakantie met het hele gezin: bio-ijs bij Cool and Creamy, een tochtje met de zwanenwaterfiets of een cocktail in de drijvende lounge Cool Summer Island. 's Winters nodigt de grote wintermarkt uit voor een bezoek en betoveren ijsshows de bezoekers met hun choreografie.

Autostadt als cultuurlocatie

De Autostadt presenteert zich ook als locatie voor cultuur, bijvoorbeeld tijdens de Movimentos-Festwochen, waarvoor elk voorjaar gerenommeerde dansgezelschappen uit de hele wereld en pop-, jazz- en klassieke concerten van topniveau naar Wolfsburg komen. Bovendien biedt de Autostadt met zijn evenementenreeksen het hele jaar door een cultureel programma met prominent bezette lezingen, voordrachten, gesprekken en workshops.

Openingstijden:

  • De Autostadt is 363 dagen per jaar van 9.00 tot 18.00 uur geopend.
  • Alleen op 24 en 31 december is de Autostadt gesloten.
  • De openingstijden kunnen wegens actuele evenementen gewijzigd worden.

Contactgegens

Autostadt GmbH

StadtBrücke, 38440 Wolfsburg

Telefoon: +49 (0) 800 / 288678238
Fax: +49 (0) 800 / 29288678238

Email: service@autostadt.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.