Seitennavigation

Bach-Route

Fiets door een prachtig cultuur- en natuurlandschap

Deze route is geschikt voor: toerfiets

De Bach-Route leidt u door een prachtig natuurlandschap en boeiend cultuurgebied. Via de voormalige spoordijk ‚Hohe Heide‘ gaat u naar de Bullensee, waar onder andere drie spannende wandelpaden met veenbeleveniszone u voor een tussenstop uitnodigen. Ook de watermolen in Federlohmühlen en de St. Nikolaus-Kapelle in Wittorf zijn interessante bestemmingen tijdens uw tour.

Routeverloop en bezienswaardigheden

U fietst eerst van Visselhövede naar Buchholz, een klein dorp met een aantrekkelijk stadsbeeld, richting Hütthof. Ver van de drukte gaat u via de Visselbach-brug richting Wittorf en dan verder via een oude spoorweg naar Bothel. Idyllisch gelegen tussen de rivieren Rodau, Wiedau en Vissel nodigt het dorp u uit om een pauze te nemen.

De route gaat verder via Hastedt (steek de B 440 over) voorbij het Hartmannshof naar het recreatie- en natuurgebied ‘Großes und Weißes Moor’. Het hele jaar door kunt u daar vier betoverende wandelwegen door het veen-, bos- en heideland ervaren. In de veenbeleveniszone kunt u bovendien aan heel wat stations de biotoop van het veen met al uw zintuigen onderzoeken. Informatieborden en thema-paviljoens wijzen u op de bijzonderheden van de omgeving en vertellen u heel wat weetjes over het natuurgebied of nodigen u uit om eventjes te ontspannen.

De meren die deel uitmaken van het natuurgebied, de Große en Kleine Bullensee, ontstonden tegen het einde van de laatste ijstijd als overblijfsel van een gletsjer in de laagvlakte van de Wümme. In de zomer biedt de grote Bullensee de beste omstandigheden voor afkoelend zwemplezier.

Vanaf de Bullensee kunt u via bewegwijzerde fietswegen een omweg maken naar de Kreisstadt Rotenburg (Wümme). Zonder omweg fietst u richting Kirchwalsede tot de splitsing naar Federlohmühlen. Hier vindt u een prachtige, Nedersaksische boerderij met een watermolen in het midden van een eikenbos.

Via de boerderij brengt de weg u verder naar Riekenbostel en van daaruit via Lüdingen naar Hainhorst en Wittorf. De St. Nikolaus-Kapelle in Wittorf werd in 1605 opgericht en is een van de weinige vakwerkkapellen die nog uit de tijd van de Dertigjarige Oorlog stamt.

Daarna gaat u verder richting Jeddingen tot de aftakking naar Nindorf. Met wat geluk kunt u een grote kudde damherten zien die in dit gebied leeft. Geniet van het deels historische stadsbeeld met de oude, Nedersaksische boerderijen. Van hieruit is het niet ver meer door de prachtige velden terug naar Visselhövede.

Overzicht van het traject van de fietsroute

Visselhövede – Buchholz– Hütthof – Wittorf – Bothel – Hastedt – Bullensee – Kirchwalsede  – Federlohmühlen – Riekenbostel – Lüdingen – Hainhorst – Wittorf – Nindorf – Visselhövede

Bewegwijzering                           

De hele route is, zoals bij alle fietsroutes in de Landkreis Rotenburg (Wümme), volledig volgens de ADFC-richtlijnen aangegeven. Volg gewoon het logo met het opschrift ‘Bach-Route’. 

 

 

 

 

 

Moeilijkheidsgraad en kenmerken van de route

De 45 km lange Bach-Route voert u via Kreisstraße en secundaire wegen, landwegen of aparte fietspaden door het overwegend vlakke cultuurlandschap. Ook onervaren fietsers kunnen hier moeiteloos op hun pedalen trappen.

Contactgegens

Touristikverband Landkreis Rotenburg zwischen Heide und Nordsee e.V.

Am Pferdemarkt 1, 27356 Rotenburg (Wümme)

Telefoon: +49 (0) 42 61 / 81 96 0
Fax: +49 (0) 42 61 / 81 96 20

Email: info@‎TouROW.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.