Seitennavigation

BahnRadRoute TeutoSenne

Door bos en heide

Deze route is geschikt voor: toerfiets

Het bijzondere aan deze fietsroute: u hebt de mogelijkheid om tijdens uw tocht de trein en de fiets op de meest diverse manieren met elkaar te combineren en dat in beide rijrichtingen. Hiervoor staan de ‘Haller Willem’ en de ‘Sennebahn’ ter beschikking.

Verloop en bezienswaardigheden

U zou uw tijd moeten nemen voor deze tour, want hij heeft enorm veel te bieden. Niet enkel de steden Osnabrück, Bielefeld en Paderborn, waarvoor u in elk geval telkens een dag zou moeten inplannen, maar ook de kleinere plaatsen bekoren bezoekers met hun interessante juwelen.

Aan ambitieuze, sportieve fietsers werd bij het traject door het Teutoburger Wald gedacht. Als u met het hele gezin op stap bent, kiest u wellicht beter voor de bewegwijzerde, alternatieve routes. Over ‘Teuto’ gesproken – het woud begeleidt u voor het grootste deel van de route met zijn beboste hoogtes en wordt dan door de met heide begroeide Senne afgelost.

Als u in het midden van Osnabrück start, zal u snel overtuigd worden door de aantrekkelijkheid van deze oude bisschops- en vredestad. Al meteen in het zuidelijke stadsdeel Sutthausen moet u voor de eerste keer een moeilijke keuze maken: gaat u via Hasbergen, langs Hagen naar de heuvelachtige regio van de Teuto om uiteindelijk het kasteel van Bad Iburg te bewonderen en om dan zo naar Hilter te gaan? Of zou u hier voor de niet zo zware route door het romantische Dütetal nabij  Georgsmarienhütte kiezen? Bovendien moet deze route helemaal niet onderdoen voor de landschappelijke schoonheid van de andere route. Via één van de twee routes zal u dan bij Bad Rothenfelde aankomen en daar kunt u met de zouthoudende lucht van de salinen uw luchtwegen zuiveren.

Borgholzhausen met zijn productie van lebkuchen, Halle met het Gerry-Weber-stadion en Steinhagen met de ‘Steinhäger’-branderij: om maar enkele bekende plaatsen op de weg naar Bielefeld en zijn elf musea te noemen. Nabij Bielefeld begint het Senne-landschap en de vele aanduidingen met het toevoegsel ‘-heide’ maken dit duidelijk. Tussen het kasteel Holte-Stuckenbrock en het Hövelhof met zijn jachtsloten ontspringt de Ems.

Aan het einde van de tour staat er nog een hoogtepunt voor u op het programma: de stad Paderborn met zijn machtige dom, de Paderquellen midden in het centrum en het grootste computermuseum ter wereld.

Bewegwijzering

Het ongeveer 160 km lange traject is doorlopend in beide richtingen bewegwijzerd en wordt met het volgende logo weergegeven:

 

 

 

 

 

Moeilijkheidsgraad en kenmerken van de route

De BahnRadRoute TeutoSenne is geschikt voor ambitieuze, sportieve fietsers, want de fietsroute voert u door het Teutoburger Wald. Met kinderen en onervaren fietsers kunt u beter kiezen voor een van de alternatieve, bewegwijzerde routes.

Contactgegens

Tourismusverband Osnabrücker Land e. V

Herrenteichsstraße 17+ 18, 49074 Osnabrück

Telefoon: +49 (0) 541 / 3234570
Fax: +49 (0) 541 / 3232761

Email: team@tvosl.de

Tourist Information Osnabrück I Osnabrücker Land

Bierstraße 22-23, 49074 Osnabrück

Telefoon: + 49 (0) 541 / 3232202
Fax: +49 (0) 541 / 3232709

Email: omt@osnabrueck.de

Gratis folders & brochures

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.