Seitennavigation

Bezoekerscentrum Unesco-werelderfgoed Wattenmeer

De nieuwe walvistentoonstelling

vergroten

Crab in the Wadden Sea
© TourismusMarketing Niedersachsen GmbH

De nieuwe walvistentoonstelling is een van de hoogtepunten. In een schitterende diepzeesfeer kunt u zich in een nog vrijwel onbekende wereld begeven. Van de inheemse bruinvis voert de reis naar de giganten van de zee. Wereldwijd uniek zijn de geprepareerde organen zoals longen en hart, die in het 14 m lange skelet van de potvis te zien zijn.

Bij interactieve stations komt u alles te weten over de leefwijze en de biologie van de potvis, maar ook over de historische walvisvaart en het moderne walvisonderzoek. Begeleid een potvis in een duikboot, luister naar de taal van de walvissen en probeer zelf om een walvis veilig naar de Azoren te brengen.

Ook tijdens de rest van de rondgang kunt u verborgen werelden ontdekken. Van de poon tot en met de scholekster, van de zoutmoerassen tot in de Noordzee: in deze 2.000 m2 grote tentoonstelling wordt de hele wereld van de unieke biotoop van de Waddenzee gepresenteerd en op begrijpelijke wijze verklaard. Het nieuwe cafetaria nodigt u vervolgens uit voor een verblijf.

Verder informatieve is hier te vinden.

Contactgegens

UNESCO-Weltnaturerbe Wattenmeer Besucherzentrum

Südstrand 110b, 26382 Wilhelmshaven

Telefoon: +49 (0) 4421 / 910733
Fax: +49 (0) 4421 / 910712

Email: info@wattenmeer-besucherzentrum.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.