Seitennavigation

E-bike fietsvakantie

elektrische fietsen voor een ontspannend vakantie

vergroten

E-Bikes in front of the Sababurg, castle from the sleeping beauty
© Familie Koseck / Dornroeschenschloss Sababurg

Op elektrische fietsen door Nedersaksen

Wilt u op uw fietstocht wel wat meer comfort? Bent u altijd diegene, die bij een fietstocht met vrienden de rij sluit? Heeft u altijd gedacht dat u nog niet oud genoeg bent voor een elektrische fiets? Uw volgende fietsvakantie in Niedersachsen kan voor u een nieuwe belevenis zijn, als u eens uitprobeert hoe prettig fietsen met een beetje ‘accudoping’ kan zijn.

Het toverwoord is de Pedelec. Pedelecs zijn fietsen met een ingebouwde motor die uw trapbewegingen ondersteunt. Dat betekent dus dat u wel zelf moet trappen om vooruit te komen, maar dat alles wel wat sneller en gemakkelijker gaat.

De motor loopt op accu’s waarmee u, afhankelijk van hoe intensief ze worden gebruikt, een actieradius van 30 à 80 kilometer heeft. Aangezien een Pedelec wettelijk gezien een fiets is, mag u er alles mee doen wat u met een normale fiets ook mag: zo mag u bijvoorbeeld fietspaden gebruiken en zelf besluiten of u bij het fietsen een helm draagt of niet.

U kunt op verschillende plaatsen in Niedersachsen beleven hoe u fietst op een Pedelec. Of nu op een prettige manier de heuvels van de middengebergten wilt trotseren of de tegenwind in de laagvlakte te slim af wilt zijn: met een Pedelec wordt iedere fietstocht een ontspannend avontuur.

Bent u benieuwd naar de nieuwe mogelijkheden voor het maken van een fietstocht? Laat u dan verrassen tijdens uw volgende tocht en fiets op een Pedelec langs de Mittelweser, door het Weserbergland, in het gebied van Tourismusregion Hannover, door het Braunschweiger Land, door de Lüneburger Heide, het Emsland of door de Region Elbe und Wendland. U kunt hier op veel plaatsen Pedelecs huren en bij een langere fietstocht de accu’s van uw fiets opladen. In de Grafschaft Bentheim zijn er behalve huur-Pedelecs ook nog de ‘Grafschafter Servicestationen’, waar u bijvoorbeeld uw Pedelec-accu kunt opladen of indien nodig uw fiets kunt repareren. In het Oldenburger Münsterland of in Ostfriesland kunt u indien gewenst Pedelecs huren voor uw fietsreis.

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.