Seitennavigation

Biosfeerreservaten in Nedersaksen

UNESCO-beschermde gebieden aan de Elbe en de Noordzee

Een leerrijke en spannende verhouding tussen mens en natuur wordt in de biosfeerreservaten Waddenzee en Elbtalaue gevormd.

In Nedersaksen krijgt u een dubbele kans om bijzondere ecosystemen te leren kennen, die als biosfeerreservaat worden erkend. UNESCO initieert in deze regio’s een beschermingsconcept, dat verder gaat dan het aspect "natuurbehoud". Hier staat het gebruik van duurzame ontwikkeling op de voorgrond. Dat betekent dat zowel landschappelijke alsook culturele, sociale en economische waarden in een biosfeerreservaat moeten worden beschermd en ontwikkeld. De invloed van de mens op een biosfeerreservaat speelt dus ook een centrale rol.

Een leerrijke en spannende verhouding tussen mens en natuur wordt in de Nedersaksische biosfeerreservaten Waddenzee en Elbtalaue gevormd. Zo valt er in de ware zin van "Wad te doen" tijdens een wadwandeling het unieke natuurgebied Waddenzee van zeer dichtbij te beleven. En de Elbtalaue kan bijvoorbeeld op een interactieve manier in het Biosphaerium worden ontdekt.

Biosfeerreservaat Nedersaksische Elbtalaue

Bevers en zeearenden in het stroomlandschap van de ...

De verschillende landschapsvormen aan de Elbe rivier bieden bedreigde plant- en diersoorten een ideaal leefgebied meer

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.