Seitennavigation

Bomann-Museum Celle

Volkenkunde en stadsgeschiedenis in scène gezet

vergroten

View of the Bomann museum in Celle
© Celle Tourismus und Marketing GmbH (CTM)

Direct tegenover het Celler Schloss ligt het Bomann-Museum, een van de grootste en belangrijkste musea van Nedersaksen. Het in 1892 als Vaterländisches Museum opgerichte en in 1928 naar zijn eerste directeur Wilhelm Bomann genoemde museum presenteert hier zijn collecties over de volkenkunde van oostelijk Nedersaksen, de stadsgeschiedenis van Celle en de geschiedenis van de deelstaat Hannover.

Toegankelijk Nedersaksen van de 19e eeuw

Karakteristiek voor het Bomann-Museum zijn de grote ensceneringen van compleet ingerichte ruimtes. Zo kan de bezoeker een volledige Nedersaksische boerderij, of woonruimtes en een grootburgerlijke keuken uit de eerste helft van de 19e eeuw bezichtigen. Bovendien bieden modern vormgegeven permanente tentoonstellingen een blik op het stadsleven in de 19e eeuw, en op een van de fraaiste textielcollecties van Noord-Duitsland.

Eretempel van het Hannoveraanse leger

Een belangrijk bouwkundig monument uit de tijd van de oprichting van het museum is de in de jaren '80 van de 20e eeuw gerestaureerde eretempel van het Hannoveraanse leger. Een kleine nationaal- en militair-historische tentoonstelling in de voorhal van de eretempel verwijst naar de afdeling militaire geschiedenis en naar het Residenzmuseum in het Celler Schloss, dat is aangesloten bij het Bomann-Museum.
 

Contactgegens

Bomann-Museum

Schloßplatz 7, 29221 Celle

Telefoon: +49 (0) 5141 / 12372
Fax: +49 (0) 5141 / 12535

Email: bomann-museum@celle.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.