Seitennavigation

Met de boot door het graafschap Bentheim

Beleef de heerlijke natuur

vergroten

Fishing on a canal in Nordhorn
© Grafschaft Bentheim Tourismus / Anja Koch

Beleef de heerlijke natuur van het graafschap Bentheim in de meest westelijke punt van Nedersaksen vanuit een ongewoon perspectief: neem de boot! Het graafschap Bentheim is doortrokken van talrijke kanalen en de rivieren de Dinkel en de Vecht.

Want natuurbeleving, sport en plezier kunnen zo optimaal worden gecombineerd. Pittoreske dorpen en afgelegen boerderijen vlijen zich in het landschap van weiden, velden en bossen. Op de rivieren de Vecht en de Dinkel worden kanotochten en in de binnenstad van Nordhorn tochten met de excursieboot Vechtesonne geboden.

Of peddel er op eigen houtje vandoor. Langs de rivieren de Vecht en de Dinkel kunt u daarbij de nodige kunstobjecten van de Kunstwegen ontdekken. Voor watersportliefhebbers en hobbykapiteins staan het Ems-Vechte-Kanal, het Nordhorn-Almelo-Kanal en nog meer kanaaltrajecten in het stadsgebied van Nordhorn open.

Tussen 1 mei en 30 september is de doorgang op het Ems-Vechte-Kanal toegestaan voor plezierboten met hoogstens 12 meter lengte en een maximale breedte van 6,50 meter. Op de kanaaltrajecten in het stadsgebied van Nordhorn zijn boten met een maximale lengte van 5 meter en een breedte van 1,50 meter toegestaan.

Contactgegens

Grafschaft Bentheim Tourismus e.V.

van-Delden-Str. 1-7, 48529 Nordhorn

Telefoon: +49 (0) 5921 / 961196
Fax: +49 (0) 5921 / 961197

Email: tourismus@grafschaft.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.