Seitennavigation

Borkum

eilandvakantie met speed

vergroten

Borkum
© Die Nordsee GmbH / Katja Benke

Strandzeilen, surfen en indoorsurfen!

Borkum, het meest westelijke en met zijn 36 km² het grootste van de Oost-Friese eilanden, laat het hart van de water- en strandsporter sneller slaan. Door de nabijheid van de golfstroom heerst op het eiland het hele jaar door een openzeeklimaat mit aangename temperaturen. Het 26 kilometer lange zandstrand, de duinen end de zee vormen een prachtig decor voor een actieve vakantie rondom het natte element.

Strandzeilen behoort tot de populaire sportactiviteiten op Borkum. Geluidloos suist u met een snelheid van wel 70 kilometer per uur enkel met de kracht van de wind over het witte strand – een mooier gevoel bestaat er nauwelijks. Of u een professionele opleiding zoekt of „gewoon eens rondsnuffelen“, de ‘Borkumer Strandsegelschule’ (Strandzeilschool van Borkum) biedt de hele waaier van deze „winderige“ sporttak aan.

Direct aan het noordstrand van het eiland ligt het surfstation van Borkum. De haakvormige zandbank voor het strand biedt een goede bescherming tegen de Noordzeebranding, zodat er bij matige winden optimale lesvoorwaarden voor surfers heersen. Bij een westenwind vanaf circa 5 beaufort bouwt zich een gematigde branding op, die naargelang de getijden ook voor nieuwelingen geschikt is. Meermaals per week vindt er een snuffelcursus plaats. Het surfstation op Borkum heeft bovendien het skillsysteem ontwikkeld, waarmee een realistische inschatting van de vaardigheden van de deelnemers snel mogelijk is.

Geen golven op de Noordzee? In het belevenisbad „Erlebnisbad Gezeitenland ~ Wasser und Wellness“ vindt u naast een sauna met een onvergelijkelijk zeezicht de populaire „FlowRider®“. In de eerste en enige indoorsurfhal van Noord-Duitsland worden met een druk van 200 kilowatt de golven van de Noordzee gesimuleerd. Echt reuzepret voor indoorsurfers en zij die het willen worden.

 

Contactgegens

Tourist-Information Borkum

Am Georg-Schütte-Platz 5, 26757 Nordseeheilbad Borkum

Telefoon: +49 (0)4922/ 9330
Fax: +49 (0)4922/ 933400

Email: info@borkum.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.