Seitennavigation

Boxenstopp-Route (Pitstoproute)

Bijtanken en heerlijk op adem komen

Deze route is geschikt voor: toerfiets

Onder dit motto kunt u op de fietstocht langs de Boxenstopp-Route op meer dan honderd avontuurlijke locaties bijtanken en genieten van de landelijke levensstijl van het Oldenburger Münsterland. Leer het land en de mensen met hun geschiedenis en gebruiken kennen en proef de verse landbouwproducten in onze boerderijwinkels. Er zijn hier diverse accommodaties waar u heerlijk kunt overnachten en u zich volledig kunt ontspannen. Onze vrijetijds- en cultuurinstellingen bieden eveneens activiteiten langs de Boxenstopp-Route. Hetzij als sportieve toerfietser, hetzij met zijn tweeën of in een grote groep, de etappes langs de Boxenstopp-Route zijn geschikt voor iedereen. Hier kan de hele familie, inclusief grootouders, samen iets moois beleven.

De volledige regio Oldenburger Münsterland 'ervaart' u het beste op een 7-daagse fietslus van ruim 300 kilometer. Er zijn echter ook kortere tochten beschikbaar. Vanzelfsprekend stellen wij graag uw persoonlijke Boxenstopp-Route samen in overeenstemming met uw individuele wensen.

 

Routeverloop en bezienswaardigheden

1e dag:
Aankomst in Cloppenburg op eigen gelegenheid. De eerste dag kunt u vrij besteden.

2e dag: Cloppenburg – Barßel (55 km)
Vanuit Cloppenburg, waar het Museumsdorf - een openluchtmuseum met meer dan 50 gebouwen - een bezoek waard is, gaat de route naar de Thülsfelder Talsperre (stuwdam). Vanaf de enige stuwdam in noordwest Duitsland fietst u naar de voormalige Hanzestad Friesoythe. Aan het eind van de etappe bereikt u Barßel, het Venetië van het noorden.

3e dag: Barßel – Lindern (53 km)
Vanuit Barßel gaat de tocht door Elisabethfehn, waar u direct aan het historische Elisabethfehnkanal, het museum van het veenlandschap en de veencultuur vindt. Door het Saterland, een klein oud-Fries taaleiland met tweetalige plaatsnaamborden, gaat de route verder door het veen- en bosgebied naar Lindern.

4e dag: Lindern – Essen/Oldenburg (49 km)
De etappe van vandaag loopt zonder enige hellingen door velden en weiden. Vanaf Löningen volgt u de rivier de Hase. Het recreatiegebied Hasetal staat ook buiten de regio bekend als 'fietsparadijs'.

5e dag: Essen/Oldenburg – Damme (43 km)
Vanuit Essen (Oldenburg) rijdt u langs het Artland met meer dan 600
traditionele gevelboerderijen en door het burchtbos Dinklage met de voormalige Dietrichsburcht. De tocht gaat verder langs mooie vakwerkhuizen en fruitplantages in het recreatiegebied Dammer Berge.

6e dag: Damme – Vechta (48 km)
Vanaf Damme rijdt u naar Dümmer, het op één na grootste binnenmeer van Nedersaksen. Dan gaat u verder via de oude handelsweg 'Pickerweg' langs het Lohner Moor naar de bekende ruiterstad Vechta.

7e dag: Vechta – Cloppenburg (50 km)
Vanaf Vechta loopt de route door het Goldenstedter Moor, met de veentrein en de veentunnel. Legendarische sporen van het verleden ontdekt u in het geestgebied rond Visbek, voordat u weer in Cloppenburg aankomt. Van hieruit kunt u of op eigen gelegenheid weer naar huis reizen, of nog een nacht in Cloppenburg doorbrengen.
Voor een korte vakantie kunt u ook een korte tocht op de Boxenstopp-Route boeken. In twee of drie dagen kunt u een goede indruk krijgen van de veelsoortigheid van de verschillende tussenstops.
Op de driedaagse Boxenstopp-snuffeltocht leert u het noordelijke deel van het Oldenburger Münsterland, de Landkreis Cloppenburg, kennen. Over ca. 162 km fietst u vanuit Cloppenburg naar Barßel en de volgende dag naar Lindern. Van hieruit gaat de route via Essen weer terug naar Cloppenburg.

 

Bewegwijzering

De Boxenstopp-Radroute met een lengte van ongeveer 300 km is in twee richtingen met bewegwijzering gemarkeerd en voorzien van het volgende geel-groene logo.
Eén van de twaalf alternatieve routes herkent u aan de oranje punt en een nummer op de bordjes. Bepaalde bewegwijzering met pictogrammen en Boxenstopp-namen leiden u op de route naar uw pitstop.
Op sommige Boxenstopp-fietsbordjes staat een windroos afgebeeld. Deze markeert een 306 km lange fietslus via het Boxenstopp-netwerk, die staat beschreven in het fietsrouteboek over de Boxenstopp-Route dat is verschenen bij uitgeverij Esterbauer.

 

 

 

 

 

 

Moeilijkheidsgraad en routekenmerken

De Boxenstopp-Route loopt vrijwel zonder uitzondering over rustige landwegen en geasfalteerde fietspaden; hier en daar zult u onverharde fietspaden moeten bedwingen. Steden en dorpen bereikt u hoofdzakelijk op fietspaden en slechts sporadisch dient u korte afstanden door het verkeer af te leggen. Op de Boxenstopp-Route wordt u niet geconfronteerd met zware hellingen of pittige beklimmingen.

Contactgegens

Verbund Oldenburger Münsterland e.V.

Oldenburger Straße 246, 49377 Vechta

Telefoon: +49 (0) 4441 / 95650
Fax: +49 (0) 4441 / 956515

Email: info@oldenburger-muensterland.de

Bus & TreinBus & Trein

U kunt uw fiets meenemen in de Regional-Express-treinen en ook in de sneltram, maar het aantal plaatsen is beperkt. Bij grotere groepen wordt dan ook aanbevolen vooraf te reserveren. Informatie hierover is beschikbaar via de 24-uurs service van de Deutsche Bahn, telefoon 01805/996633 of via de speciale hotline voor fietsers, telefoon 01805/151415 (€ 0,14/min., ma – zo 8 – 20 uur).

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.