Seitennavigation

Braunlage in de winter

Gelegen op de hoogste berg van Nedersaksen

vergroten

Die Wurmbergseilbahn im Harz
© Wurmbergseilbahn GmbH und Co. KG

De sneeuw houdt van onze Wurmberg, en daar hebben we niet alleen het grootste wintersportgebied van de Harz aangelegd, maar ook het meest sneeuwzekere van heel Nedersaksen! Vijf hellingen, van de korte maar heftige Hexenritt tot de grootste helling van de Wurmberg en de langste rodelbaan in de Harz: 1.500 meter sleeparadijs. Een fijnmazig netwerk van liften en hellingen voor alpineskiën of snowboarden, floodlights en meer dan 50 km langlaufpistes ronden het wintersportaanbod in Braunlage en Hohegeiß af. Dagtochten naar het Torfhaus of naar Schierke bieden zichzelf gewoonweg aan.
Direct aan de voet van de Wurmberg staat het enige ijsstadion van de Harz, een trekpleister voor ijsprinsessen en schaatskinderen, ijshockeyfans en liefhebbers van ijsstokschieten. Het ijsstadion is de arena van ons Oberliga-ijshockeyteam de Harzer Wölfe: de pure sfeer van een thuiswedstrijd. En als dat u allemaal veel te vermoeiend is, gaat u warm ingepakt in een paardenslee zitten en laat u de fabelachtige Harz in de winter doodgemoedereerd aan u voorbij glijden.
Daarna wachten sauna en massage, winkels om te slenteren, gezellige restaurants en bonte après-skibars. En natuurlijk fraaie, comfortabele bedden… en de volgende dag gaat u opnieuw de piste op!
 

Contactgegens

Braunlage Tourismus GmbH

Elbingeröder Straße 17, 38700 Braunlage

Telefoon: +49 (0) 5520 / 93070
Fax: +49 (0) 5520 / 930720

Email: tourist-info@braunlage.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.