Seitennavigation

Burchten en kastelen

In het Weserbergland

Laat u op een reis door de tijd ontvoeren naar het land van de sprookjes en sagen. Imposante burchten of authentieke sprookjeskastelen, de statige gebouwen in het Weserbergland maken dromen van echte heldendaden, overvloedige gelagen en luisterrijke feesten wakker. Nergens in Duitsland is een zo grote verzameling van kastelen en gebouwen uit de renaissance te vinden.

Een excursie waard zijn ook de wonderschone parkcomplexen. Een wandeling door het groen werkt als een korte vakantie en ontspant lichaam en geest - zeker in het Weserbergland, waar parken zelfs met prijzen bekroond zijn...

Nachtvlinders en sprookjesachtige dingen op Schloss Bevern:

ook 's nachts een belevenis Schloss Bevern, een van de prachtigste bouwwerken van de Weserrenaissance, werd aan het begin van de 17e eeuw gebouwd door Statius von Münchhausen. Een heel bijzondere belevenis wacht de bezoekers van het slot van mei tot en met september op zaterdag na zonsondergang op de binnenhof: met de multimediale voorstelling Nächtliches Schloss kunnen de gasten een tijdreis door 400 jaar kasteelgeschiedenis maken.

Barok

De vorstelijke hofrijschool Bückeburg presenteert in de historische stallen uit 1608 op Schloss Bückeburg de grootste collectie van edele hengsten van de barokke paardenrassen van Europa. Laat u betoveren door dit weelderige vertoon van hofcultuur. Succesvolle ruiters brengen in authentieke kostuums uit de barok en de renaissance unieke staaltjes van de rijkunst aan de hoven van koningen en vorsten in Europa.


Een kasteel vol ideeën: porseleinfabriek Fürstenberg

Een baken van cultureel toerisme in het Weserbergland is het kasteelcomplex van de traditierijke porseleinfabriek Fürstenberg. Met zijn geëxponeerde ligging in het spannende landschap van het Weserbergland is dit historische kasteelcomplex een ideale bestemming voor een uitje. In Fürstenberg, hoog boven de Weser en dicht bij de fraaie vakwerkstad Höxter gelegen, zijn ze er trots op dat ze een van de oudste porseleinfabrieken van Europa en tegelijk het enige porseleinmuseum van Noord-Duitsland runnen.

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.