Seitennavigation

Burchten en kastelen in het Emsland

Van Clemenswerth tot Dankern

Jachtslot Clemenswerth

Het barokke jachtslot Clemenswerth in Sögel is met zijn centrale paviljoen en acht gastenpaviljoens het enig behouden stervormige jachtslot. De bekoorlijke gebouwen uit de 18e eeuw verenigen kunst en natuur tot één belevenis. Het museum toont onder andere de jacht in de barok, porselein en Straatsburgse faiences. Talrijke evenementen voegen zich uitermate goed in het kasteelterrein: museumnacht, kunstmarkt ParkArt, slipjacht en valkeniersdagen, evenals het 'Kleines Fest im großen Park'.
Nadere informatie vindt u op de homepage van slot Clemenswerth.

Landgoed Altenkamp in het Emsland

Waardigheid, macht en eenvoud straalt het landgoed Altenkamp bij Papenburg uit. Kostbare wandschilderingen uit het jaar 1750, de imposante baroktuin en kunsttentoonstellingen van hoog niveau maken een bezoek de moeite waard.
Nadere informatie vindt u op de homepage van het landgoed Altenkamp.

Kasteel Dankern

Haren (Ems) wordt gekenmerkt door drie kastelen en herenhuizen uit de 17e en 18e eeuw tegelijk. En het bijzondere is, alle drie hebben tegenwoordig een toeristische bestemming gekregen.
Kasteel Dankern is het middelpunt van een van de grootste vakantiecentra van Europa. Het imposante waterslot is omgeven door circa 700 vakantiehuizen en talloze speel- en vrijetijdsmogelijkheden voor elk weertype.
Meer info over kasteel Dankern.

Landgoed Düneburg

Het landgoed Düneburg is een paradijs voor golfers. Rondom het landhuis met hotel-restaurant ligt de 18-holes wedstrijdbaan, direct grenzend aan het wellness-refugium Eve-Resort met eersteklas vakantiehuizen.
Nadere informatie vindt u op de homepage van landgoed Düneburg.

Landgoed Landegge

Landgoed Landegge (Familiotel) is een meermaals bekroonde manege en vakantieboerderij. Dankzij de unieke sfeer worden vele vakantiegangers hier stamgasten.
Nadere informatie vindt u op de homepage van landgoed Landegge.

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.