Seitennavigation

Kamperen in de natuur

actieve vakantie in Nedersaksen

vergroten Campingplatz Röder's Park

Campingplatz Röder's Park
© www.roeders-park.de

Campingplatz Röder's Park

Actieve campingvakantie midden in de natuur

Wat is er heerlijker dan een actieve campingvakantie in de natuur van Nedersaksen? Of het nu een wandeling is door de ruige natuur van de Harz of een adembenemende afdaling met de mountainbike, een ontspannende fietstocht langs de Weser of in de Lüneburger Heide of een ritje te paard. Kamperen kun je overal in de vakantiegebieden van Nedersaksen, de campings liggen vaak op de allermooiste plekjes.

De Harz is misschien wel het meest pure stuk natuur van Nedersaksen. Het middelgebergte rondom de Brocken is een natuurpark waar flora en fauna weer hun gang mogen gaan en waar zelfs de lynx weer te vinden is. Een wandelparadijs van formaat. Knaus Campingpark in het luchtkuuroord Walkenried en Campingpark Wiesenbeker Teich zijn slechts 2 voorbeelden van campings in de Harz. Op de laatste camping zijn ook bijzondere faciliteiten voor bikers. De haarspeldbochten door de bossen zijn de droom van elke motorrijder.

De Lüneburger Heide is op zijn mooist in augustus en begin september, als het landschap in een paarse gloed gedompeld is. Het licht glooiende landschap uitermate geschikt voor een wandeling of fietstocht met het hele gezin. Camping Roeders Park is een rustige camping die zich uitstekend leent voor een ontspannen vakantie. De Soltau-Therme biedt een uitgebreid wellnessprogramma. In de omgeving van Campingplatz Brunautal zijn voortreffelijke ruiterpaden. Op het quadcircuit mag je vol gas geven.

Aan de rand van wandelparadijs Teutoburger Wald ligt Campotel, een camping met een uitgebreid sportief programma. Natuurlijk kun je er zwemmen, maar ook tennissen, voetballen, tafeltennissen en beachvolleyballen behoren tot de mogelijkheden.

De naam Weserbergland zegt het eigenlijk al: het is een streek die wordt gedomineerd door de mooie rivier de Weser en de omliggende bergen, die eerder flinke heuvels zijn. Aan de bovenloop van de Weser, direct aan het water, liggen zowel de Wesercamping Hemeln als de Weserbergland Camping in Heinsen. Vanaf beide campings kun je uitstekend tochten met de fiets, kano of inlineskates maken.

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.