Seitennavigation

Kamperen en cultuur genieten

in campingland Nedersaksen

vergroten

Pair before the cavalier house in Gifhorn
© Südheide Gifhorn GmbH (GHN)

Campings voor cultuurliefhebbers

Het culturele aanbod in Nedersaksen is veelzijdig. Musea in de grote steden presenteren regelmatig spraakmakende kunsttentoonstellingen, idyllische stadjes lokken cultuurliefhebbers met hun charmante vakwerkhuizen en luisterrijke paleizen. Kamperen en van cultuur genieten gaan hand in hand.

Hannover, de hoofdstad van de deelstaat Nedersaksen, is verrassend groen. In de zomer zijn de baroktuinen van de Herrenhäuser Gärten de fraaie ambiance voor concerten, theatervoorstellingen en spectaculaire vuurwerkshows. Hannover is bovendien Niki-stad. Overal staan de opvallende bonte sculpturen van Niki de Saint Phalle. Camping Arnumer See en Camping Natals Heidesee liggen net buiten de stad, midden in de natuur aan een meer.

Midden tussen de bruisende havenstad Hamburg en het pittoreske stadje Lüneburg ligt Camping Stover Strand, direct aan de Elbe. In de musea in Hamburg zijn het hele jaar eersteklas tentoonstellingen te bezichtigen. De Kunsthalle toont de grote meesters, in de Deichtorhallen vind je hedendaagse kunst. Een wandeling door de bekendste straat van Hamburg, de Reeperbahn, is eigenlijk voor elke bezoeker een must. De grote rijkdom die Lüneburg door de winning van zout ten deel viel, is nog altijd zichtbaar in de rijkversierde huizen in de stijl van de baksteengotiek.

Camping Beversee is een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes naar de molenstad Gifhorn, Braunschweig, dat zijn bloeitijd kende onder de machtige Hertog Hendrik de Leeuw, en Wolfsburg. De tentoonstellingen in het Kunstmuseum Wolfsburg trekken bezoekers van heinde en verre.

De vredesstad Osnabrück wordt tijdens de festivals 'Maiwoche' en 'Sommer in der Stadt' omgetoverd in één groot openluchtpodium. Het Felix-Nussbaum-Museum, gebouwd door de beroemde architect Daniel Libeskind, en de Kunsthalle, gevestigd in een gotische hallenkerk, presenteren interessante tentoonstellingen. Vanaf Camping Attersee is het niet ver naar het centrum van Osnabrück.

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.