Seitennavigation

Kamperen aan het water

zee of meer genieten in Nedersaksen

vergroten

JUE_2110
© Kurverein Nordseeheilbad Esens Bensersiel e.V.

Campings aan het water

Kinderen vinden niets leuker dan een campingvakantie aan het water. Nedersaksen biedt langs de Noordzeekust en aan talrijke meren uitstekende campings die garant staan voor een ontspannende kampeervakantie aan het water met de tent, caravan of camper.

Campings aan zee

De Noordzeekust van Nedersaksen heeft zijn heel eigen charme. Idyllische vissersplaatsjes en levendige zeehavens onderbreken de kilometerslange groene dijk. Geniet van de overweldigende natuur van het Werelderfgoed Waddenzee direct vanuit je caravan of camper. Een vakantieadres dichter bij het wad dan Strand- en Familiencampingplatz Bensersiel is niet te vinden. Bij de Nordsee-Camp Norddeich hoef je maar op de dijk te klimmen om van het weidse uitzicht over de Noordzee te genieten. Rondom Cuxhaven liggen verschillende campings op een steenworp afstand van de zee.

Geniet van de rust en de brede zandstranden op de Duitse waddeneilanden. Elk eiland heeft zijn eigen sfeer. De campings liggen vaak op de allermooiste plekjes. Bijvoorbeeld Camping Zum Ost op het mondaine eiland Norderney, gelegen in de duinen. De 20 km lange zandstranden van Borkum zijn maar een paar minuten verwijderd van de Insel-Camping-Borkum.

Campings aan grote meren

Nedersaksen is rijk aan meren. Het Steinhuder Meer bij Hannover is met zijn 29 km² veruit het grootste. Het is een paradijs voor watersporters. Je kunt er zwemmen, zeilen en surfen, maar het meer is daarnaast uitgegroeid tot een centrum voor kitesurfers. De campings liggen allemaal aan de noordoever, zo ook Camping Niemeyer am Nordufer. Naast recreatiemogelijkheden heeft de Dümmersee ook bijzondere natuur te bieden: het Diepholzer veen. De meeste campings liggen direct aan het meer en bieden uitstekende watersportfaciliteiten.

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.