Seitennavigation

Herzogschloss Celle

Een mengsel van renaissance en barok

vergroten

Celle Castle
© Celle Tourismus und Marketing GmbH (CTM)

Naast de vele culturele hoogtepunten spannen de musea en galeries van Celle op kunstige wijze een boog tussen de tijdperken, zoals bijvoorbeeld het 24-uurs Kunstmuseum of het Bomann-Museum, het derde museum van Nedersaksen. Daarbij komt het grootste aaneengesloten vakwerkcomplex van Europa met meer dan vijfhonderd vakwerkhuizen (overwegend 16e-, 17e- en 18e-eeuws) alleen al in de binnenstad, dat deze stad zo uniek maakt.

Het Celler Schloss (1292) met het Residenzmuseum is een van de fraaiste Welfenkastelen van Duitsland. Kleurrijke hofverhalen worden tot leven gewekt: Celle als barokke residentie, ballingsoord van de Deense koningin Caroline Mathilde, zomerresidentie van de koningen van Hannover in de 19e eeuw.

De barokke staatsvertrekken lokken met prachtige gestuukte plafonds van Italiaanse meesters, en andere indrukwekkende kasteelruimtes presenteren heersers uit de lijn van Celle, waaruit ooit koningen van Pruisen en Groot-Brittannië voortkwamen.

De Königssaal maakt indruk met imposante schilderijen en geselecteerde kostbaarheden uit de tijd van de personele unie tussen Hannover en Groot-Brittannië en het koninkrijk Hannover in de 18e en 19e eeuw.

Het Schlosstheater is het oudste permanent gebruikte baroktheater van Duitsland. Opmerkelijk is de slotkapel van 1485 met een renaissance-interieur uit het jaar 1565 en de schilderijenreeks van meer dan zeventig werken uit deze tijd.

Contactgegens

Tourismus und Stadtmarketing Celle GmbH

Markt 14-16, 29221 Celle

Telefoon: +49 (0) 5141 / 1212
Fax: +49 (0) 5141 / 12459

Email: info@celle-tourismus.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.