Seitennavigation

Osnabrücker Zoo

Chimpansees en dinosauriërs

vergroten

Dinosaur tracks Barkhausen
© Tourismusverband Osnabrücker Land e.V.

Beestachtig spannend is een bezoek aan de Zoo van Osnabrück, waar zo'n 2000 dieren uit alle continenten thuis zijn. Het prachtige decor van een gemengd woud nodigt uit voor wandelingen, en het Afrika-panorama Samburu biedt vanaf een platform inzicht in het leven van giraffen en antilopen. Chimpansees en andere Afrikaanse dieren zijn thuis in het nieuwe Takamanda.

Heel diep inzicht kunt u krijgen in de onderaardse zoo. In een labyrintachtig vormgegeven systeem van holen kunnen de bezoekers dieren die onder de grond leven, observeren in hun gangensystemen, holen en nesten. Direct daarnaast kunnen kinderen in het Museum am Schölerberg natuurhistorisch onderzoek doen. In het museum kan bij een vloertentoonstelling niet alleen het universum onder onze voeten worden verkend. En in het planetarium kunnen de kleintjes een blik in het heelal werpen.

Tijdens een bezoek aan de sauriërtochten in Bad Essen-Barkhausen reizen kinderen naar een ver verleden. 150 miljoen jaar geleden lieten de reuzen uit de oertijd hier hun voetsporen na. De afdrukken kunnen op een steile muur in het bos worden bewonderd. Twee replica's van dinosauriërs geven een indruk van de geweldige omvang van de sauriërs.

Maar ongeacht of u een uitje naar de natuur of naar het museum maakt, voor kinderen is een bezoek aan het Osnabrücker Land een onvergetelijke belevenis.

Contactgegens

Tourismusverband Osnabrücker Land e. V.

Herrenteichsstraße 17+18, 49074 Osnabrück

Telefoon: +49 (0) 541 / 3234570

Email: team@tvosl.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.