Seitennavigation

Culinair Nedersaksen

Culinaire hoogtepunten in Nedersaksen

vergroten

Paar beim Picknick in Niedersachsen
© TourismusMarketing Niedersachsen GmbH (TMN) / Peter Hamel

Iedere keuken is zo goed als de ingrediënten. De Nedersaksische moet dan wel uitstekend zijn: aan de kust zijn er schollen en krabben direct van de kotter. In het Harzgebergte worden forellen en wildgerechten gesmoord en in de Lüneburger Heide vindt u de heerlijke gebraden Heidschnucken. Aal uit het Steinhuder Meer en Zwischenahner Meer is ook een graag gegeten specialiteit.

Burgdorf en Nienburg staan bekend om hun heerlijke asperges en wie uit Oldenburg komt, kent de “pinkel” die in Hannover bekend staat als “boerenkool met Bregenwurst”. Uit het Eemsland komen de geliefde boekweitpannenkoeken die met melk en zwarte thee worden bereid.

De Oost-Friese bonensoep met jenever, kandij en rozijnen mag niet worden vergeten, evenals de thee die in Oost-Friesland de grootste vijandschappen overwint: pas na drie koppen thee met kandij en slagroomwolken mag men er volgens het “Friezenrecht” een ongewenste gast uitgooien.

 

Tip: Culinair op reis in Nedersaksen

Hannover: http://www.francescakookt.nl

Nedersaksische aspergeroute: http://www.francescakookt.nl