Seitennavigation

Cultuur in Hannover

Een waar Mekka voor kunstliefhebbers

vergroten

Exterior view Provincial Museum Hannover
© Hannover Marketing und Tourismus GmbH

Hannovers rijk geschakeerde museumlandschap is een waar Mekka voor kunstliefhebbers. Het Sprengel Museum behoort internationaal tot de meest vooraanstaande adressen voor kunst uit de 20e en 21e eeuw. In nationaal aanzien staande instituten voor hedendaags werk zijn ook de Kestnergesellschaft, de Kunstverein en de stichting Ahlers Pro Arte/Kestner Pro Arte.

Maar niet alleen kunstliefhebbers komen in Hannover aan hun trekken:

Het Landesmuseum omvat de afdelingen pre- en protohistorie, natuurlijke historie en volkenkunde, en herbergt de Landesgalerie en het Nedersaksische muntenkabinet. Bezoekers zien alle wetenswaardigheden over de geschiedenis van de deelstaat en de stad in het Historisches Museum. Karikaturen, kritische grafische kunst en een unieke Wilhelm-Busch-collectie wachten op het hele gezin in het Wilhelm Busch - Deutsches Museum für Karikatur und Zeichenkunst. En ook Europa's grootste keukenmuseum en het Theatermuseum Hannover zijn in de deelstaathoofdstad gevestigd.

Hannover is Niki-stad

Ze is de schepper van de wereldberoemde Nana's en Hannovers eerste en tot nu toe enige vrouwelijke ereburger: Niki de Saint Phalle, overleden op 21 mei 2002 in San Diego. Een meer dan dertig jaar durende vriendschap verbond haar met Hannover, en in de stad komen bezoekers naam en werk van deze grote kunstenares tegen waar ze maar gaan of staan.

Contactgegens

Hannover Marketing und Tourismus GmbH

Ernst-August-Platz 8, 30159 Hannover

Telefoon: +49 (0) 511 / 12345-111
Fax: +49 (0) 511 / 12345-112

Email: info@hannover-tourismus.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.