Seitennavigation

Cultuur in Oldenburg

De stad van overmorgen

vergroten

Culture in Oldenburg
© Oldenburg Tourismus & Marketing GmbH/ Verena Brandt

Doek op: musea, tentoonstellingen, theater, concerten en unieke events - in Oldenburg duurt het seizoen voor kunst en cultuur het hele jaar. Internationaal het meest bekend is het Horst-Janssen-Museum Oldenburg, dat na de dood van de beroemdste ereburger van de stad aan hem gewijd werd. Alles aan dit museum is gewoon het bekijken waard. Allereerst natuurlijk de belangrijkste collectie ter wereld van werken van deze geniale graficus en auteur. Ten tweede is het gebouw zelf bezienswaardig.

In het jaar 2000 werd het postmoderne ontwerp naast het classicistische Stadtmuseum ten noorden van de oude stad gerealiseerd. Beide gebouwen zijn elk op hun eigen manier representatief. Na een korte slentergang door de oude stad van Oldenburg bereikt u aan het andere uiteinde het Oldenburger Schloss. Hier is het Landesmuseum für Kunst und Kulturgeschichte gevestigd. Het museum is tegenwoordig verdeeld over drie locaties.

In het Augusteum, direct ten zuiden van het slot, worden de oude meesters getoond. Daarnaast, in het Prinzenpalais, zijn schilderijen uit de 19e en 20e eeuw te zien. Hier ligt het accent op de kunstenaars van de Brücke, die in het amper 30 km verderop liggende plaatsje Dangast telkens weer hun expressionistische werken schiepen. In het kasteel tenslotte vormen de historische zalen een hoofdonderdeel van de tentoonstelling. Pronkstuk is de Idyllen-Zyklus: veertig muurschilderingen van Johann Heinrich Wilhelm Tischbein.

Contactgegens

Tourist Information

Kleine Kirchenstraße 10, 26122 Oldenburg

Telefoon: +49 (0) 441 / 36161366
Fax: +49 (0) 441 / 36161350

Email: info@oldenburg-tourist.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.