Seitennavigation

De Noordzee

Een zee van avontuur

Actief recreëren aan zee, lichaam en geest eens goed in beweging zetten, fietsen langs de fraaie kusten, lange wandelingen over de dijk, zwerven over het weidse wad: aan de Nedersaksische Noordzee verlangt uw lichaam als vanzelf naar intensieve activiteit in de frisse, jodiumhoudende lucht. Maar maak u geen zorgen: grote inspanningen zijn toegestaan, maar niet noodzakelijk om u binnen korte tijd als herboren te voelen.

Een wandeling over het wad, door het Werelderfgoed, is hier een absolute must. Want die biedt precies de onthaasting die u mag verwachten van een vakantie aan de kust van Nedersaksen.

Het wordt hier ongelofelijk stil als de Noordzee het wad vrijgeeft: een schitterende plek om uw zinnen opnieuw aan te scherpen. U hoort een zacht, smakkend geluid. Kenners beweren dat je hoort hoe de losgespoelde mosselen zich met hun kleine voetjes weer ingraven in het slik.

Veelzijdig en net zo geschikt voor alle leeftijdsklassen is een fietstocht langs historische herenboerderijen, trotse vuurtorens en oude molens. Ze verfraaien het traject als parels aan een ketting. Dat kunnen zelfs verstokte mountainbikers waarderen aan het plezierfietsen.

Wit-groene borden wijzen de weg, ook naar het volgende schilderachtige dorp of haventje, waar u zich kunt versterken met een rijkelijk belegd broodje vis of garnalen. En als de rugwind u dan als vanzelf laat rollen, bekruipt u onvermijdelijk het gevoel dat u Nedersaksens Noordzeekust niet alleen hebt bereden, maar ook beleefd.

Uw directe contact

Contactgegevens en informatie

Olympiastraße 1
26419 Schortens

Telefoon: +49 (0) 4421 / 9560990
Fax: +49 (0) 4421 / 9560999

Email

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.