Seitennavigation

De wintergroente groene kool

Het nationale gerecht van het noorden.

vergroten

Green cabbage - the palm of Oldenburg
© Oldenburg Tourismus und Marketing GmbH

De mensen in Nedersaksen kijken elk jaar weer reikhalzend uit naar de eerste vorst. Van november tot maart is het tussen de Elbe en de Ems immers het seizoen van de boerenkool. 'Kohl und Pinkel' is het nationale gerecht van het noorden, waarbij Pinkel de benaming is voor een gortworst van spek, buikstuk, uien en kruiden. De liefhebbers genieten niet enkel van de smaak van dit stevige gerecht: tijdens de talrijke 'boerenkooltochten' wordt het eten ervan een feestelijk gebeuren waar verenigingen, bedrijven en vriendengroepen aan meedoen. De maaltijd smaakt immers het best na een lange wandeltocht door de winterse kou.

In de regio Osnabrück wordt de pinkel graag vervangen door kasselrib, koolworst of grove braadworst, andere regio’s geven weer de voorkeur aan Bregenwurst.

Contactgegens

Verbund Oldenburger Münsterland e.V.

Oldenburger Straße 246, 49377 Vechta

Telefoon: +49 (0) 4441 / 9565-0
Fax: +49 (0) 4441 / 9565-15

Email: info‎@‎oldenburger-muensterland.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.