Seitennavigation

Der Deisterkreisel

Fietsplezier rond de Deister

Deze route is geschikt voor: toerfiets

De Deisterkreisel verbindt cultuur met natuur over een lengte van 80 kilometer. Of u nu de ridderhofsteden of de kuuroorden wilt bezoeken – de route nodigt u in elk geval uit om de bezienswaardigheden, de cultuur en de mooie natuur aan de voet van de Deister te beleven. Er is keuze genoeg: kuuroord of klooster, ridderhofstede of graanstokerij. Rond de Deister kunt u dit allemaal ‘beleven’. De Deister is een geliefde recreatiebestemming in de regio Hannover en in elk seizoen een uitstap waard. Het hele traject van de fietsroute is verdeeld in vier stukken.

Verloop en bezienswaardigheden

De Deisterkreisel leidt u via goed bewegwijzerde fietswegen rond de Deister - via Bad Münder – Lauenau - Rodenberg - Bad Nenndorf - Barsinghausen - Wennigsen-Springe.

Deel 1: Van Bad Nenndorf via Barsinghausen naar Wennigsen. De hoogtepunten van deze etappe zijn  kasteel Wichtringhausen, het kuurpark Bad Nenndorf, het klooster Barsinghausen en de museumgroeve Klosterstollen Barsinghausen (22 kilometer)

Deel 2: Van Wennigsen naar Völksen door de Calenberger Börde, voorbij het klooster Wennigsen, de ridderhofsteden Bredenbeck en Bennigsen, de graanstokerij Warnecke en de oude vestiging ‘Glashütte Steinkrug’ (14,5 kilometer)

Deel 3: Van Völksen tot Bad Münder. Goede ontspanningsmogelijkheden bieden Saupark Springe met het wisentverblijf, het koninklijke jachtslot Springe, het historische centrum Springe en natuurlijk de eindbestemming van deze etappe, Bad Münder (18,5 kilometer)

Deel 4: Van Bad Münder tot Bad Nenndorf. Langs de weg liggen de ridderhofstede Luttringhausen, het kasteel Hülsede en Lauenau met de ridderhofstede van Meysenberg, het kasteel van de familie van Münchhausen en een waterburcht (25 kilometer)

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.