Seitennavigation

Deutsche Fachwerkstraße

Vakwerk verbindt

vergroten

facades behind of the city wall
© Photo Burkhardt - Touristik Naturpark Münden e.V.

De Deutsche Fachwerkstraße loopt in totaal langs 2000 km, van de monding van de Elbe tot de Bodensee, en laat zien hoe rijk geschakeerd de vakwerkkunst van regio tot regio is vormgegeven. Ga op een reis door de schilderachtige landschappen van Nedersaksen en zijn eeuwenoude handels- en bouwtraditie. In totaal kent de Deutsche Fachwerkstraße zeven deelroutes, waarvan er drie ook door Nedersaksen lopen:

'Van de Elbe naar het Weserbergland'

het traject 'Van de Elbe naar het Weserbergland' voert van Stade naar Alfeld. Op deze reis van de Noord-Duitse laagvlakte tot in het Weserbergland beleeft u de veelzijdigheid van zeer verschillende vakwerkhuizen.

'Van de Elbtalaue naar de Harz'

De tweede route, 'Van de Elbtalaue naar de Harz', doorkuist de meest uiteenlopende landschappen. Wendland, Altmark, Lüneburger Heide of Harz: overal wordt de cultuurgeschiedenis van hertogen, koningen en vorsten in de vakwerksteden weerspiegeld.

'Van het Weserbergland via Nordhessen naar Vogelsberg en Spessart'

In de middeleeuwse vakwerkstad Hann. Münden start ook een derde variant van de Fachwerkstraße: 'Van het Weserbergland via Nordhessen naar de Vogelsberg en Spessart'. Machtige schutspatronen, van Karel de Grote via de Nedersaksische Welfenhertogen tot en met de Hessische landgraven en keurvorsten, brachten de historische steden dankzij handelsprivileges tot rijkdom en artistieke bloei, en ze verdedigden burchten, kastelen, kloosters, vakwerkgebouwen en stadhuizen vele eeuwen lang.

Contactgegens

Deutsche Fachwerkstraße

Propstei Johannesberg, 36041 Fulda

Telefoon: +49 (0) 661 / 43680
Fax: +49 (0) 661 / 94250366

Email: info@deutsche-fachwerkstrasse.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.