Seitennavigation

Deutsches Auswandererhaus

Grootste interactieve museum van Europa

vergroten

On the trail of the emigrants - German Emigration Center in Bremerhaven
© BIS Bremerhaven Touristik

Tussen 1830 en 1974 emigreerden vanuit Bremerhaven meer dan 7 miljoen mensen naar overzeese gebieden. Op de historische locatie Alter/ Neuer Hafen staat nu het DEUTSCHES AUSWANDERERHAUS, het grootste interactieve museum van Europa over het thema emigratie.
In de tentoonstelling van het DEUTSCHES AUSWANDERERHAUS beleven bezoekers van dichtbij, wat het betekent om te emigreren.

De vele stations van emigratie zijn uitgebreid in scène gezet en interactief te ontdekken. Een aantal levensverhalen van emigranten begeleiden u door de tentoonstelling en maken de motieven, voorwaarden en gevolgen van de emigratie duidelijk. Het Forum Migratie toont actuele aspecten van wereldwijde migratie en nodigt u uit om zelf op zoek te gaan naar geëmigreerde voorouders en te ontdekken waar uw eigen naam vandaan komt.

Het DEUTSCHES AUSWANDERERHAUS combineert kennis en spanning, ontspaning en plezier. Tot het uitgebreide aanbod aan service behoort de Kids World die de allerkleinsten een eigen avontuur over het thema emigratie biedt. De uitstekende gastronomie van de eetzaal biedt heerlijke gerechten uit de oude en de nieuwe wereld.

 

Contactgegens

Deutsches Auswandererhaus®

Columbusstraße 65, 27568 Bremerhaven

Telefoon: +49 (0) 471 / 902200
Fax: +49 (0) 471 / 9022022

Email: info@dah-bremerhaven.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.