Seitennavigation

Die Große Weserlandroute

Hoogtepunten over 200 kilometer

Deze route is geschikt voor: toerfiets

Voor iedereen die wat meer tijd heeft voor een ontdekkingstocht in deze regio, is er de Große Weserlandroute, waar u de veelzijdigheid van de natuur en het landschap kunt ervaren.

Verloop en kenmerken van de route

Kom op de Große Weserlandroute meer te weten over het gebied langs beide oevers van de Weser tussen de molenregio Minden-Lübbecke in het zuiden, het Steinhuder Meer in het oosten alsook de stad Nienburg/Weser in het noorden. Een landschappelijke charme met een overtuigende veelzijdigheid staat op u te wachten. Fietsliefhebbers en gezinnen vinden de natuurvriendelijke routes met weinig hoogteverschillen fantastisch.
De zuidelijke Mittelweser-regio wordt door talrijke fietswegen goed toegankelijk gemaakt. De Weser-Radweg, de Meerweg en de Westfälische Mühlenroute zijn ver buiten de regio bekend. Ommewegen op een grotere afstand van de fietsroutes zijn in elk geval de moeite waard, want de regio heeft heel wat te bieden!
De Große Weserlandroute leidt u over een traject van ongeveer 204 kilometer naar allerlei bezienswaardigheden – logementen en gastronomische belevenissen liggen op de route. Laat u door het veelzijdige aanbod verrassen. De hele route kunt u in twee of drie dagen afleggen. Wie er iets meer tijd voor neemt, ervaart in de unieke dorpen de charme van kleine plekjes en beleeft de themaroutes van de regio van dichtbij. Hierover is er meer informatiemateriaal beschikbaar.

Bewegwijzering

De route loopt grotendeels langs reeds uitvoerig beschreven deeletappes van de lokale themaroutes. Daarom wordt naar de betreffende routebeschrijvingen verwezen.

Moeilijkheidsgraad en kenmerken van de route

Fietsliefhebbers en gezinnen vinden de natuurvriendelijke routes met weinig hoogteverschillen hier fantastisch.

Overnachting onderweg

Langs de Große Weserlandroute vindt u een hele reeks fietsvriendelijke logementen, die voor fietsers uitstekend geschikt zijn wegens hun bijzondere aanbiedingen. Van een comfortabel hotel tot een gezellig pension – het kwaliteitslabel van de ADFC Bed+Bike aan deur garandeert u extra aanbiedingen die enkel voor fietsliefhebbers geldig zijn.

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.