Seitennavigation

Die lila Route – Over de ‘brug met de knik’

De Lila Route stelt natuur en geschiedenis centraal.

Deze route is geschikt voor: toerfiets

De Lila Route stelt natuur en geschiedenis centraal. Met het natuurgebied ‘Breites Wasser’, het centrum van Worpswede en de Moorexpress beleeft u het Teufelsmoor van zijn mooiste kant.

Verloop en bezienswaardigheden

De fietsroute ‘De lila Route’ start aan het toeristeninfopunt Worpswede en brengt u langs het historisch centrum van Worpswede met zijn oude boerderijen en het stadhuis van Worpswede. De route gaat verder langs de atelierhuizen ‘Vor den Pferdeweiden’ en direct naar de typische molen van Worpswede. Oude klinkerstraten vertonen de zware lasten die ze ooit droegen. Langs de Semkenfahrt gaat u richting Hamme naar de ‘brug met de knik’, die u meteen naar een van de traditionele Hammehutten, nl. ’Melchers Hütte’, leidt. Van hieruit voert de route u langs het traject van de historische Moorexpress naar Osterholz-Scharmbeck met zijn stadsdelen Ahrensfelde en Penningbüttel. Ver van het drukke autoverkeer komt u via oude wegen, die wel nog steeds voor de landbouw worden gebruikt, terecht in het natuurgebied. De route brengt u dan langs de zogenaamde Speck-gracht over de Beek, een zijrivier van de Hamme, naar het ‘Breiten Wasser’. De brede hemel welft over het vlakke, groene land, de wind drijft wolkenflarden voor zich uit en vormt er steeds nieuwe, vluchtige figuren mee. Van hieruit hebt u een prachtig uitzicht op de Weyerberg, waar u rechtstreeks naartoe fietst. U passeert nog een eetplaats, het restaurant ‘Hammehütte Neu Helgoland’, waar vroeger de turfschippers tijdens hun meerdaagse tochten van het Teufelsmoor naar Bremen kwamen uitrusten. Dan komt u aan bij het station van Worpswede, dat door Heinrich Vogeler in jugendstil werd ontworpen.

Bewegwijzering

De weg is aangegeven met vierkante borden met markeringen voor de bezienswaardigheden langs de route, een fietssymbool en lilagekleurde richtingspijlen.

Moeilijkheidsgraad en kenmerken van de route

Niet enkel voor ervaren fietsers, maar ook voor fietsers met minder ervaring en gezinnen is de fietsroute uitstekend geschikt. Er zijn amper hellingen en er is weinig autoverkeer. De route loopt over asfaltwegen, klinkerstraten en een waterdoorlatend wegdek.

Contactgegens

Worpsweder Touristik- und Kulturmarketing GmbH

Bergstraße, 27726 Worpswede

Telefoon: +49 (0) 4792 / 935820
Fax: +49 (0) 4792 / 935823

Email: info@worpswede.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.