Seitennavigation

Dollard-Route (Hauptroute)

Fietsen zonder grenzen

Deze route is geschikt voor: toerfiets

De Internationale Dollard Route is een ca. 204 km lange rondweg voor fietsers, die in beide richtingen goed is bewegwijzerd. De route voert u ver van de verkeersdrukte door het typische landschap in het Duits-Nederlandse grensgebied. Ze biedt u de gelegenheid om de uitgestrekte polderlandschappen van het Rheiderland in het westen van Duitsland alsook de aangrenzende provincie Groningen in Nederland met de fiets te verkennen.

Verloop en kenmerken van de route

Een stugge schoonheid kenmerkt deze landstreek. Pure natuur met een ontspannende rust wordt over het ruime traject een persoonlijke natuurbelevenis. De route doorkruist romantische, kleine plekken die hun originele status hebben behouden, net zoals de steden in de regio. Er is een interessant contrast tussen de Oost-Friese stad Leer en het Hollandse Winschoten, de rozenstad.
Sympathiek en leefbaar, traditioneel en open, gezellig en sportief, natuurlijk en groen: zo presenteert Emden zich, de meest westelijk gelegen havenstad. Er wordt gezegd dat u de geur van de grote, brede wereld in de Noordzeehavenstad Delfzijl kunt inademen.

Deze beide havensteden en de romantische vissersplaats Ditzum worden met elkaar verbonden door een veerboot. Wie hier met een kop koffie de wind met zijn haar laat spelen, kan met zekerheid op een geslaagde vakantie terugblikken.

Fiets met de wind in de rug door het brede, vlakke land langs de dijk. Ontspan u in het gezonde Noordzeeklimaat. Geniet van de rust en beleef de oorspronkelijke gastvriendelijkheid van de regio.

Bewegwijzering

Het ongeveer 205 km lange traject is doorlopend bewegwijzerd en wordt met het volgende logo aangeduid:

Contactgegens

Ostfriesland Tourismus GmbH

Ledastr., 26789 Leer

Telefoon: 0491 / 91 96 96 60

Email: urlaub‎@‎ostfriesland.de

Gratis folders & brochures

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.