Seitennavigation

Campingland Nedersaksen

doorgangscampings in Noord-Duitsland

vergroten Doorgangscampings

Doorgangscampings
© © Otto Durst - Fotolia.com

Doorgangscampings

Doorgangscampings in Noord-Duitsland: A1, A2, A28

Waarom niet zo snel mogelijk beginnen met de vakantie? Op korte afstand van de snelwegen naar Scandinavië en Oost-Europa liggen leuke campings die uitnodigen voor een ontspannen verblijf. Wedden dat het de volgende keer niet bij één overnachting blijft? Kamperen in Nedersaksen is nu eenmaal veel meer dan overnachten in de buitenlucht.

Campings langs de A1

Op uw autorit naar Scandinavië komt u door gebieden in Duitsland waar landbouw nog altijd een grote rol speelt. Zijn het in het Osnabrücker Land en het Oldenburger Münsterland vooral weilanden, velden en akkers die het landschap bepalen, in het 'Alte Land', net voor de poorten van Hamburg, zijn het de fruitbomen van het grootste fruitteeltgebied van Duitsland. Mooie vakwerkboerderijen, gezellige dorpjes, de weldadige rust en de gastvrije bevolking garanderen een ontspannen begin van de vakantie. Langs de snelweg liggen verschillende uitstekende campings. De 5 sterren Camping Alfsee biedt niet alleen uitstekende watersport- en speelmogelijkheden, het is ook nog eens een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het grootste natuurpark van Duitsland, Geopark TERRA.vita. Net voorbij de Hanzestad Bremen ligt Camping Stürberg, midden in het groen aan een zwemmeertje.

Campings langs de A2

Meteen maar een tussenstop inlassen bij de eerste de beste heuvels op weg naar Berlijn of Oost-Europa? De uitlopers van het Teutoburger Wald in het Osnabrücker Land zijn een paradijs voor wandelaars en mountainbikers. Een paar dagen ontspannen op Camping Ludwigsee, gelegen aan een meertje in een groene omgeving. Een aanrader: een bezoek aan het Museum und Park Kalkriese, de plek waar in 9 n.Chr. de Germaan Arminius de Romeinse legioenen van Varus versloeg. De volgende heuvelrug die je tegenkomt is het Weserbergland. Dit is het sprookjesland van de gebroeders Grimm. De rattenvanger van Hamelen en Baron von Münchhausen zijn hier thuis. Camping am Doktersee is een goede uitvalsbasis. In Hannover, de hoofdstad van Nedersaksen, zijn de mooie dierentuin en de barokke Herrenhäuser Gärten een bezoek waard. Goede argumenten voor een tussenstop op Camping Blauer See in Garbsen.

Camping langs de A28

Het weidse landschap van Ostfriesland, met zijn kilometerslange kanalen, witte ophaalbruggen en historische stadjes, is fotogeniek. Vooral als er weer een groot cruiseschip op de Meyer Werft in Papenburg te water wordt gelaten en door de kleine rivier de Ems naar de Noordzee vaart, staan duizenden mensen op de dijk om zich aan dit schouwspel te vergapen. Camping am Emsdeich bij Leer is een van de campings in de regio die bezoekers van harte welkom heten.

Gratis folders & brochures

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.