Seitennavigation

Elbe-Land-Tour

Populair bij natuur- en techniekliefhebbers

Deze route is geschikt voor: toerfiets

Deze gezinsvriendelijke fietsroute is even populair bij natuur- en techniekliefhebbers. Het traject heeft een lengte van 55 kilometer en brengt u door het uitgestrekte marslandschap tussen de Bleckeder en de Scharnebecker Elbmarsch, dat al eeuwenlang de uitstraling van deze regio bepaalt.

Verloop en bezienswaardigheden

Natuurbelevenissen rond de omgeving van de Elbe kunt u verwachten in het ‘Biosphaerium Elbtalaue’ in het kasteel Bleckede. De combinatie van tentoonstelling, aquariumlandschap met de  onderwaterwereld van de Elbe en de bouwwerken van bevers geeft u de mogelijkheid om dit origineel en veelzijdig landschap te leren kennen.
De route krijgt een historisch karakter tussen Neetze en Scharnebeck. In de kleine gemeente Boltersen staan de best bewaarde heuvelgraven van Nedersaksen. En nog een echte parel langs de route: de scheepslift met twee verticale bakken in Scharnebeck. Met zijn hulp overstijgen de schepen op het Elbeseitenkanaal het hoogteverschil van 38 m tussen geest- en moerasland. Langs het Elbeseitenkanaal brengt de route u voor een stuk noordwaarts, voordat u oostwaarts door het oerstroomdal van de Elbe fietst. Dit laatste stuk van de Elbe-Land-Tour staat bekend voor zijn typische marshoevedorpen, die deels kunnen terugblikken op een geschiedenis van meer dan 600 jaar.

Bewegwijzering

Het 56 kilometer lange traject is doorlopend bewegwijzerd en wordt met het volgende logo aangeduid:

 

 

 

 

 

Moeilijkheidsgraad en kenmerken van de route

De route is 56 kilometer lang en geschikt voor gezinnen doordat ze geen hellingen heeft en vanaf Neetze richting Neu Jürgenstorf, Karze kan worden ingekort.

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.