Seitennavigation

Emden

Seehafenstadt Emden

Emden, Duitslands westelijke havenstad, is nauw met de zee en de Ems verbonden. De oude binnenhaven met haar museumschepen strekt zich uit tot in het hart van de stad. Als economisch en cultureel centrum van Oost-Friesland biedt Emden met haar haven en kanalen een bijzondere sfeer. Naast autoproductie, goederenoverslag in de haven en scheepvaart wordt Emden meer en meer een logistieke draaischijf voor windenergieparken in de hele wereld. Het windpark Wybelsumer Polder is het grootste van Europa. Evenementen: maatjesdagen eind mei, filmfeest begin juni, Delftfeest midden juli, Bluesnacht begin november, Engelkemarkt eind november tot Kerstmis.

Culturele metropool van Oost-Friesland

In de voorbije jaren heeft Emden veel nieuwe en toekomstgerichte impulsen gekregen en een eigen cultureel bewustzijn ontwikkeld. Dit komt tot uitdrukking in de verschillende uitstekende musea en in talloze evenementen van hoog niveau. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoren het Ostfriesische Landesmuseum, de Kunsthalle, de Johannes a Lasco Bibliotheek en het Bunkermuseum, het OTTOHuus, de Pelzerhuizen in de Pelzerstraße, het vuurschip Deutsche Bucht, de motorreddingsboot Georg Breusing, de haringlogger AE7 en het milieucentrum Öko-Werk.

Emden - Groen, groener, groenst

Prachtige wallen met mooie bomenrijen bieden de gasten stemmige wandelingen en uitgestrekte fietsroutes rond de stad. De Emder-wallen, die in 1606-1616 door vestingbouwmeester Geert Evert Piloot gebouwd werden, zijn bewaard gebleven op een manier die in Duitsland uniek is. Net zo uniek is de Kesselsluis die schepen uit de vier windrichtingen naar verschillende wateren kan doorlaten.

Uw directe contact

Contactgegevens en informatie

Alter Markt 2a
26703 Emden

Telefoon: +49 (0) 4921 / 97400
Fax: +49 (0) 4921 / 97409

Email

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.