Seitennavigation

Gezinnen en Kinderen

Vakantie en Uitstapjes in Emden

vergroten

Fortifications in Emden
© Tourist-Information Emden

Ökowerk in Emden

Het Ökowerk is een regionaal centrum voor milieueducatie voor kleine en grote ecologen en tuinliefhebbers. Kinderen kunnen hier de natuur van dichtbij beleven en zelfstandig onderzoeken.
Gedurende de openingstijden is het terrein te allen tijde gratis toegankelijk voor een avontuurlijke wandeling. Op deze wandeltocht loopt u door een heksentuin, langs een educatief natuurpad over wilde bijen en langs een vijver met libellen. U kunt ook veel plezier beleven in de verschillende weidelabyrinten. In het Archeprojekt kunt u oude huisdierrassen en oude fruitsoorten ontdekken. Maar natuurlijk valt er nog veel, veel meer te ontdekken.

Met een minispoorweg op zonne-energie kunnen kinderen het uitgestrekte terrein op speelse wijze verkennen. De lengte van het railnetwerk bedraagt ca. 1 km en het kan voor € 1,00 worden gebruikt.
 

Miniatuurstoomtrein Emden

Een klein stukje Emden voor kleine mensen op een miniatuurstoomtrein. Kinderen beleven hier een nostalgisch spoorwegavontuur op een locomotief die net als een echte trein door een tunnel en langs een fraai landschap rijdt, terwijl de kinderen de wind van de snelheid voelen.
De 'openluchttrein' stoomt op ca. 650 m spoor dat liefdevol door spoorwegliefhebbers is aangelegd en wordt onderhouden. De trein rijdt voor een vrijwillige bijdrage en alleen bij mooi weer!

Contactgegens

Tourist-Information Emden

Bahnhofsstraße 11, 26703 Emden

Telefoon: +49 (0) 4921 / 97400
Fax: +49 (0) 4921 / 97409

Email: info@emden-touristik.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.