Seitennavigation

Emsradweg (Ems-fietsroute)

Van bron tot mondig

Deze route is geschikt voor: toerfiets

Heel fascinerend om het hele verloop van een rivier te volgen, van de bronnen tot aan de monding. Dit beleeft u op de Emsradweg, die van Hövelhof in de Senne tot aan de monding van de Ems in de Noordzee naar Emden loopt.
U maakt van heel dichtbij mee hoe de Ems op haar weg naar de Noordzee van een smal riviertje uitgroeit tot een krachtige stroming. Daarbij loopt de Emsradweg steeds weer direct langs het water, maar ook door historische stadjes en de idyllische landschappen, links en rechts van de Ems.
De Emsradweg is één van de weinige lange fietsroutes die door de ADFC met vier sterren is bekroond als 'ADFC Kwaliteitsroute'.

Routeverloop en bezienswaardigheden

De route met een lengte van bijna 400 km is op de bewegwijzering ononderbroken gemarkeerd met het volgende logo.

Contactgegens

Interessengemeinschaft Emsradweg

Ordeniederung, 49716 Meppen

Telefoon: 05931 / 442266

Email: ino@emsland.com

Bus & TreinBus & Trein

Een bijzondere service wordt geboden door de Emsland RADexpress: elke 2 uur rijdt de fietsbus met aanhanger op vijf trajecten in de regio. Informatie over dienstregelingen en het routenetwerk is verkrijgbaar bij Emsland Touristik GmbH.
U kunt uw fiets ook meenemen in de regionale treinen en in de sneltram, maar het aantal plaatsen is beperkt. Bij grotere groepen wordt dan ook aanbevolen vooraf te reserveren.
Informatie hierover is beschikbaar via de 24-uurs service van de Deutsche Bahn, telefoon 01805/996633 of via de speciale hotline voor fietsers, telefoon 01805/151415 (€ 0,14/min., ma – zo 8 – 20 uur).

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.