Seitennavigation

Erlebnis-Zoo Hannover

Wereldreis door het rijk der dieren

vergroten

Hannover Adventure Zoo - Polar Bear
© Zoo Hannover GmbH

Wereldreis door het rijk der dieren

Ruim 16 jaar geleden heeft Hannover een revolutie in het dierentuinlandschap ontketend. Sindsdien lokt Europa’s nummer één onder de thematische dierentuinen — met steeds nieuwe attracties en dieren in een aangepaste, moderne habitat — ruim 1,6 miljoen bezoekers per jaar.

Met de opening van het Canadese landschap Yukon Bay in mei 2010 heeft Hannover de “zoo van de toekomst” voorlopig voltooid.

Welkom in de Avonturenzoo Hannover!

Meer dan 3.400 dieren - Zeven spectaculaire themawerelden

In het Sambesi-landschap brengt een boottocht op de Zambezi Afrika voelbaar nabij en opent een fascinerende blik op de diersoorten aan de oever. De grenzen tussen mens en dier verdwijnen: zebra’s, flamingo’s, zeldzame Rothschildgiraffen, zwarte neushoorns en niet het minst de nijlpaardkudden lijken op elk moment de boot te kunnen enteren. Na de boottocht gaat het te voet verder naar de leeuwencanyon, waar in het voorjaar 2011 onder de zeldzame en sterk bedreigde berberleeuwen kroost geboren werd! (boottocht van april tot oktober).

De weg door Yukon Bay is een reis door de rauwe wildernis, waarbij de lang vergane romantiek van de goudgravers herleeft. In het grote havenbekken ligt de Yukon Queen — een eertijds imposant vrachtschip. Hier ging zijn laatste vracht bij wijze van spreken voor anker: Zuid-Afrikaanse pinguïns. Henry Charters, de vindingrijke kapitein, had onmiddellijk een ondernemingsidee en opende ’s werelds noordelijkste pinguïnzoo. Enkele passen verder leven drie ijsberen, daartegenover tonen zeeberen, robben en zeeleeuwen hun kunstjes.Wat robben, ijsberen en pinguïns onder water beleven, openbaart de grootste attractie van Yukon Bay: Henry’s Underwater World in de romp van de Yukon Queen. 39 panoramavensters bieden fascinerende doorzichten — wereldwijd zijn er maar weinig zoos die hun gasten een dergelijke ervaring bieden!

Een paleisruïne, ergens diep in India – de Junglepaleis. Waar ooit machtige maharadja’s hun hofhouding hadden, baden thans olifanten in het vorstelijke paleiszwembad en regeren tijgers, luipaarden en heilige hoelmans over hun betoverend rijk. Wereldrecord! De vijf in 2010 geboren Aziatische olifantenbaby’s houden de familie gedurig in de weer, want ze zijn niet van gisteren! Moeder, tantes, zusjes en broertjes moeten steeds een waakzaam oog op de kleintjes houden. Vanuit de paleisbistro hebben bezoekers een heerlijk uitzicht over de olijke snuiters.

Het hoogste punt in het zoolandschap is de habitat van de zachte reuzen: de Gorillaberg. Hier woont een elfkoppige gorillafamilie midden in een laar, omringd door beek, meer en waterval. In rotsen geplaatste panoramaramen bieden een vrij uitzicht op het sprookjesachtige natuurdecor. De weelderige vegetatie roept herinneringen aan de Oost-Afrikaanse habitat van de zachte reuzen op. De weg op de gorillaberg voert over het evolutiepad, dat de ontwikkelingsgeschiedenis van mens en mensaap volgt.

Het kinderland Oelewap, bedacht door kinderboekenauteur Helme Heine, staat voor verbazing, ravotten, spelen en belevenis! Hier glijden kinderen en ouders op de zomerrodelbanen in het dal! Gezellige geitjes en schaapjes wachten in het warme seizoen op hun lading knuffels, en de grote speelplaats wacht op veroveraars. En natuurlijk zijn zij er ook: de drie vrienden Frans van Haan, Johnny Muis en dikke Waldemar!

Ergens draait zich licht rammelend een windmolen, daarachter een landelijke farm met golfplatendak, een verlaten pompstation, een omgebouwde pub: welkom in de Australische Outback! Op een oppervlakte van ruim 5.000 m² ontmoeten de bezoeker rode reuzenkangoeroes, wombats, emoes, wallabies en kleurrijke papegaaien. Het huis van de vriendelijke Bennettkangoeroes kan men zelfs betreden.

In de dorps-idylle van Meyers Hof gaat het er nostalgisch aan toe, waar zeldzaam geworden huisdierrassen zoals Exmoor-pony’s, protestzwijnen van Husum, Pommerse schapen en Thüringse geiten een nieuw thuis gevonden hebben. Volwassenen genieten van een pauze in het oergezellige gasthuis Meyer of breien in de heerlijke biertuin einde van hun dierentuindag, terwijl de kleine bezoekers de “Borrelburcht” veroveren — wellicht de mooiste avonturenspeelplaats op het noordelijk halfrond.

Tip: Van eind november tot medio januari ontpoppen zich de beleveniswerelden Meyers Hof, Oelewap en Yukon Bay in een wondermooi, feestelijk verlicht winterwonderland. Door deze sfeer laten de zoobezoekers zich betoveren, vergeten de dagelijkse sleur en lopen zich met familie en vrienden warm voor de feestdagen tijdens het schaatsen, rodelen of vergenoeglijk schransen.

Contactgegens

Zoo Hannover GmbH

Adenauerallee 3, 30175 Hannover

Telefoon: +49 (0) 511 / 280 74-163
Fax: +49 (0) 511 / 280 74-212

Email: info@zoo-hannover.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.