Seitennavigation

ErlebnisWald – Familientour (Avonturenbos -gezinstocht)

Voor elke leeftijd!

Deze route is geschikt voor: mountainbike

Moeilijkheidsgraad: licht
Traject: 22,4 km
Stijging: 502 m
Daling: 502 m
Duur: 1:54 h
Laagste punt: 173 m
Hoogste punt: 479 m

De tocht gaat meteen serieus van start. De langste en meest inspannende klim zit meteen aan het begin van de tocht. Tot aan de boshut Steinborn gaat het eerst zacht stijgend over een asfaltweg, vanaf Steinborn volgt dan een grindpad dat steeds steiler wordt. Na ongeveer vier kilometer bereikt u het hoogste punt van de tocht (482 meter boven de zeespiegel). Vervolgens gaat het bergafwaarts, eerst over een soortgelijk grindpad, kort voor Neuhaus verder over een single trail, waar u enigszins door elkaar wordt geschud. Korte tijd later bereikt u Neuhaus in het hart van de Hochsolling.
Daar gaat het vlak tot licht stijgend verder. Geniet van het uitzicht over de weiden met elzen en de heuvels van de Hochsolling. Een deels enigszins lastige afdaling brengt u weer omlaag naar Amelith en door het open weidelandschap weer verder naar Nienover met zijn slot en het zogenaamde bosweideproject. Hier wordt de invloed van weidedieren op de bosontwikkeling onderzocht.
Van Nienover naar Schönhagen moet u een kleine bergrug oversteken. Na de afdaling moet u in Schönhagen nog één keer al uw kracht verzamelen om de laatste beklimming naar het avonturenbos aan te kunnen. Mocht u in Schönhagen helemaal geen zin meer hebben in deze klim, dan kunt u over een 'normaal' fietspad uitwijken naar het avonturenbos en daar al iets eerder genieten van het heerlijke zwemmeer.

Start van de mountainbikeroute

Parkeerplaats avonturenbos Schönhagen

Beste seizoen

Januari - December

Contactgegens

Solling-Vogler-Region im Weserbergland

Lindenstraße, 37603 Holzminden-Neuhaus

Telefoon: 0 55 36/9 60 97-0

Email: info@solling-vogler-region.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.