Seitennavigation

Events in Oldenburg

Levensvreugde in Oldenburg

vergroten

Oldenburg castle hall
© Oldenburg Tourismus & Marketing GmbH/ Verena Brandt

Oldenburg viert graag uitgelaten feest, waarvoor in de stad van overmorgen talloze redenen zijn. En omdat de hartelijke Oldenburgers graag delen, vieren ze het liefst samen met hun gasten en bezoekers, en liefst het hele jaar door. Want levensvreugde is nu eenmaal aanstekelijk, vooral in Oldenburg.


Als ouverture voor een jaar vol feesten en evenementen rolt Oldenburg met de actie 'Stadtgärten' een bloementapijt uit: overal in de binnenstad ontstaan kleine perken, die bezoekers van mei tot en met augustus betoveren met hun kleuren, vormen en geuren. De maand mei ruikt niet alleen lekker, hij smaakt ook zo. Het grote festival 'Oldenburg kocht' biedt vele specialiteiten. In juni komen ook de oren aan hun trekken: de Oldenburger Promenade is een muziekfestival van internationale statuur en brengt liefhebbers van jazz, klassiek, romantiek en operette op de been. Voor de cultuurzomer begint het seizoen in Oldenburg in juli. Regen is verboden, want concerten, film- en theatervoorstellingen, lezingen en tentoonstellingen vinden zonder uitzondering plaats onder de vrije zomerhemel.

Net als de Internationale Keramiktage in augustus, wanneer meer dan honderd kunstenaars tegen het decor van het Oldenburger Schloss hun werk van gebruiksvoorwerpen tot designstukken tonen. Eveneens in augustus nemen de Oldenburgers afscheid van de zomer met hun grote Stadtfest.


En de zomer is maar amper voorbij als de Oldenburgers gezellig plaats nemen in een bioscoopstoel. Maar ze houden altijd een plaatsje vrij voor bezoekers: het Internationales Filmfest geldt allang als een van de belangrijkste evenementen voor onafhankelijke filmkunst van Europa. Voordat het winter wordt, pakt de stad van overmorgen in oktober nog één keer goed uit: de Kramermarkt, die terugkijkt op een traditie van 400 jaar en tot de grootste volksfeesten van Duitsland behoort, trekt ieder jaar 1,5 miljoen bezoekers. November ten slotte is de tijd van de boekenwurmen: de beurs voor kinder- en jeugdboeken presenteert elf dagen lang de belangrijkste nieuw gepubliceerde titels.


En als het jaar ten einde loopt, verheugen de Oldenburgers zich samen met hun gasten op een van de hoogtepunten van de feestkalender: de traditionele Lamberti-Markt met zijn meer dan 120 liefdevol versierde houten kramen verspreidt vier weken lang kerststemming in Oldenburgs binnenstad.

Contactgegens

Tourist Information Oldenburg

Kleine Kirchenstraße 10, 26122 Oldenburg

Telefoon: +49 (0) 441 / 36161366
Fax: +49 (0) 441 / 36161350

Email: info@oldenburg-tourist.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.