Seitennavigation

Familie Breen

Spannende week op de Lüneburger Heide

vergroten Familie Breen in Lünenburger heide_Speurneuzen tijdens de Geocaching

Familie Breen in Lünenburger heide_Speurneuzen tijdens de Geocaching
© TourismusMarketing Niedersachsen GmbH / Familie Breen

Familie Breen in Lünenburger heide_Speurneuzen tijdens de Geocaching

Ze beleefden van 16 tot 23 oktober 2015 een spannende week met de hele familie op de Lüneburger Heide.

 

"Vrijdagavond 16 oktober 2015 arriveerden we bij Center Parcs Bispinger Heide. Het bungalowpark ligt prachtig verscholen in de bossen, waarin het wemelt van de eekhoorntjes."

 

ONS VERBLIJF

Er wacht een ruime zespersoons woning op ons. De fles bubbels op de tafel zorgt ervoor dat we ons echt welkom voelden. De woning was compleet ingericht, met een open haard, een badkamer met ligbad en heerlijke bedden. Voor de kinderen is het ontbijtbuffet in de Market Dome elke dag een van de hoogtepunten.

BOOGSCHIETEN MET INSTRUCTIE: Na het ontbijt krijgen we zaterdagmorgen les in het boogschieten. De instructie is Duitstalig, maar toch duidelijk. De veiligheid was een belangrijk punt van aandacht. We verschieten veel pijlen en… sommige treffen echt de roos.

AQUA MUNDO MET BRUISENDE GOLFEN: In Aqua Mundo waan je je echt op een tropische droombestemming, met mooie rotspartijen, bruisende golven en wuivende palmen. De oudere kinderen vinden de wildwaterbaan heel gaaf. Er zijn minstens nog vier andere glijbanen, die ook heel cool zijn. En ook voor de kleuters en peuters zijn er leuke glijbaantjes en ondiepe badjes.

 

FIETSTOCHT OVER LUNENBURGER HEIDE

Onder leiding van een gids maken we een fietstocht van ca. 20km, naar de Lüneburger Heide. Dit is het grootste aaneengesloten heidegebied van Europa, wordt  ons verteld. Gids Krista arrangeert een ontmoeting met een van de schaapskuddes op de heide. De kinderen knuffelen heerlijk met de schapen (Heideschnucken).

 

FAMILIEPARK HEIDE PARK RESORT

We gaan ook naar Heide Park Resort, het grootste vrije tijds- en familiepark van Noord-Duitsland. Onze oudste kinderen voelen wel wat voor Colossos, Europa’s grootste houten achtbaan. Ze hebben daar trouwens nog vijf andere achtbanen. Helaas zijn onze kinderen nog te jong voor Colossos en de andere achtbanen. Maar we genieten van de gezinsattracties. Zo maken we een vaartochtje door de Amsterdamse grachten; die zijn daar nagemaakt, inclusief grachtenpandjes, een Hollandse molen etc. Op het piratenschip Bounty worden we zeeziek, kletsnat op een van de grootste wildwaterbanen van Duitsland en duizelig in de armen van Okti. We maken wilde ritten in de Grottenblitz en Indy-blitz. Onze jongste dochter vindt vooral de Roter Baron erg aardig.

 

GEOCOACHING BIJ CENTER PARCS

Geocaching over het prachtige terrein van Center Parcs Bispinger Heide. De uit te voerenopdrachten zijn soms best pittig, maar uiteindelijk hebben we de code gekraakt. Onze speurneuzen vinden het een leuke activiteit.

 

MET  PAARD EN WAGEN OVER DE LUNENBURGER HEIDE

Donderdagmorgen moeten we de benenwagen gebruiken bij het Geocachen. ’s Middags trekken we met paard en wagen over de Lüneburger Heide. Urenlang worden we getrakteerd op prachtige vergezichten en mooie herfstlandschappen. De aardige koetsier had warme dekens meegenomen, om te voorkomen dat we koude knieën krijgen. De middag wordt afgesloten met een picknick in het bos, waarbij allerlei huisgemaakte gerechten worden geserveerd. Dat smaakt prima, na zo’n lange middag in de buitenlucht!

 

INDOOR WINTERSPORT IN SNOW DOME

Donderdag wordt er regen verwacht. Daarom hebben we deze dag uitgekozen om naar SNOW DOME Bispingen te gaan, een overdekte rodel-, ski- en snowboardpiste van 300 meter lang. De stoeltjeslift brengt ons naar de top, waarna we met bloedstollende snelheden naar beneden suizen. Voor kleine kinderen is er een minipiste aangelegd, inclusief een echte iglo.

 

DAS VERRÜCKTE HAUS ZET ALLES OP ZIJN KOP

Het eind van een mooie vakantieweek komt in het zicht. Maar we halen het onderste uit de kan… Na het inpakken van de auto en het inleveren van de sleutel van het  huisje bezoeken we een ander huisje: Das verrückte Haus.  Als je daar bent geweest staat je wereld op z’n kop.

 

WILD PARK LUNENBURGER HEIDE

Na ons bezoek aan dat gekke huis rijden we naar Wild Park Lüneburger Heide. Een prachtig  park (60 hectare!) waar je heel dicht bij allerlei dieren kunt komen. Er leven 140 diersoorten. Verspreid door het park vind je speeltuintjes en toiletruimten. Ook kun je voer kopen voor de verschillende diersoorten. Zo kun je er de geitjes en herten voeren, maar ook de beren! Je kunt de roofdieren niet aanraken (en zij jou niet), maar je kunt er wel heel dicht bij komen. Vanaf het wildpark rijden we naar huis. Precies een week na onze aankomst .

We kunnen terugzien op een mooie vakantie, waarin we heel veel hebben beleefd.

 

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.