Seitennavigation

Familie Bos

Vakantie in Oldenburger Münsterland

vergroten Familie Bos-Klaassen in Oldenburg-Münsterland_Voor de boerderij

Familie Bos-Klaassen in Oldenburg-Münsterland_Voor de boerderij
© TourismusMarketing Niedersachsen GmbH / Familie Bos-Klaassen

Familie Bos-Klaassen in Oldenburg-Münsterland_Voor de boerderij

Van 25 juli tot 1 augustus beleefden ze zeven dagen met dieren, actie en plezier.

 

"Op zondagochtend  en de dagen daarna worden we door Petra, onze gastvrouw, verwend met een heerlijk ontbijt, werkelijk alles wat je kunt wensen als ontbijt staat op tafel. "

 

ONS VERBLIJF

Vanuit Maarssen (bij Utrecht) rijd je in ongeveer 4 uurtjes naar de regio Oldenburg-Münsterland. Ons vakantie adres ligt tussen de dorpjes  Emstek en Bühren, op Ferienhof Repke, Unter den Eichen. Een prachtige oude boerderij, gebouwd in 1989 en familie bezit van de familie van mevrouw Wübbelmann. De familie woont hier en ze hebben de boerderij in 1989 verbouwd zodat ze 4 appartementen hebben. Deze worden verhuurd aan vakantiegangers zoals als wij.

 

HET SUPER ONTBIJT

Op zondagochtend  en de dagen daarna worden we door Petra, onze gastvrouw, verwend met een heerlijk ontbijt, werkelijk alles wat je kunt wensen als ontbijt staat op tafel. De kinderen glunderen en smullen van alle lekkere dingen. Wakker worden met een lekkere kop koffie en een vers gebakken broodje, gekookt eitje. Hier zou ik aan kunnen wennen. In de tuin rondom het huis staan veel eiken en kastanjebomen. Er is een boomhut, en een mega schommel in een hele hoge kastanjeboom, verder een trampoline en een gave skelter.

 

THULSFELDER THALSPERRE

Op een klein half uurtje rijden met de auto ligt de Thülsfelder Thalsperre, met een groot stuwmeer. Aan de noord kant van dat meer ligt Kletterwald Nord. Een flink klimbos. Bij de entree worden wij opgewacht door een medewerkster, die ons voorziet van een klimharnas. De Kletterwald Nord heeft 10 verschillende parcoursen en 116 verschillende klimelementen. Een uitleg hoe jij jezelf moet zekeren door middel van je harnas bij ieder klimelement is een heel belangrijk onderdeel van dit spannende avontuur. We beginnen bij een laag oefenparcours. Dat is een makkie en dit gaat ons allemaal goed af. Zelf Lily met haar 6 jaar jong ziet eruit als een profi. Daarna gaan we naar een wat hoger gelegen.

 

VERS PLUKKEN EN ETEN

Na dit geweldig klimavontuur vertrekken wij richting Frischehof Döpke om iets te eten. Van begin mei tot eind juni kun je heerlijk asperges eten bij Frischehof Döpke. Samenmet de kinderen kun je aardbeien plukken op de grote aardbeienvelden rondom de boerderij. In de boerderijwinkel worden je aardbeien dan gewogen en betaald. Je buitende aardbeien nog veel lekkere etenswaren kopen. Groente en fruit vers van het land en een tal van streekproducten.

 

OPENLUCHT MUSEUM CLOPPENBURG

Naar het openluchtmuseum Freilicht Museumsdorf Cloppenburg.  Daar aangekomen worden we hartelijk ontvangen door de mensen van het museum en wordt ons progamma van die dag met ons doorgenomen. Als eerste staat “koken zoals in de 18de eeuw”.  We maken een éénpansgerechy in een pan boven het open vuur. Later die dag leren we tin gieten, allemaal onze eigenlepel met initialen. Aan het eind van de dag hebben we een beetje beeld hoe de mensen leefden 18e eeuw.

 

HET GROOTESTE DROOGDOK TER WERELD

Met de auto rijden we in een uurtje naar de plaats Papenburg., waar zich het grootste overdekte droogdok ter wereld: de Meyer Werft. De Meyer Werft is vooral bekend van de bouw van grotere cruiseschepen, maar ook gastankers zijn al lang een specialiteit. Bij krapte in de cruise-orders worden ook containerschepen gebouwd. De bouw vindt plaats in twee overdekte bouwdokken, die tot de grootste ter wereld behoren. Een derde grote hal wordt gebruikt voor het snijden van de staalplaten. Daar is ook het onderzoeksschip Sonne gebouwd, het paradepaardje van de Meyer Werft. Dit onderzoeksschip vaart inmiddels voor onderzoek in de Grote en Indische Oceaan. In augustus 2011 werd het contract getekend voor de bouw van de Sonne. We kijken onze ogen uit.

 

 

 

Familie Bos testet Nedersaksen - video

Familie Bos testet Nedersaksen

Familie Bos testet Nedersaksen

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.