Seitennavigation

Bijzondere belevenis in het Osnabrücker Land

Plezier en ontspannen voor het hele gezin!

vergroten Familie van Well in het Osnabrückerland

Familie van Well in het Osnabrückerland
© TourismusMarketing Niedersachsen/ Familie van Well

Familie van Well in het Osnabrückerland

 

ONS VERBLIJF OP FERIENHOF BUHNING

We vertrekken met Harry, Jolanda, Marjolijn, Sebastiaan, Pip (11), Kiki (8), Olle (7) en Indy (3) jaar naar Bramsche. Daar worden we fantastisch ontvangen door Rebecca van Ferienhof Buhning. We slapen in hun spiksplinternieuwe accommodatie, "De Oude Stal". Hier sliepen vroeger de varkens, maar daar was nu niets meer van te merken. Een prachtig ruim huis, met twee slaapkamers, twee badkamers, een keuken met werkelijk alles erop en eraan, een gez

 

ellige woonkamer en een heerlijke grote tuin! We krijgen een uitgebreide rondleiding en het is duidelijk: wij gaan ons hier niet vervelen! Zin om met de kano weg te gaan? Die mag je gewoon gebruiken! Er staan kinderfietsjes, grote fietsen, alles is aanwezig. In de tuin tref je alles aan om lekker te barbecuen, de vuurkorf aan te zetten en er is allerlei speelgoed voor de kinderen (t/m zandbak en schommel aan toe). Een heerlijke veranda waar we mooie avonden hebben doorgebracht met een goed glas wijn. Daar is overigens ook goed over nagedacht. Je hoeft niet te sjouwen met zware flessen water, bier of wijn. Alles is aanwezig en als je op de lijst invult wat je hebt gebruikt, reken je het aan het einde van de periode af, dit alles voor zeer schappelijke prijzen! Een broodservice is ook mogelijk. Je kunt ze de avond vooraf bestellen en ook deze kan je later afrekenen. Top! Niets is teveel voor de familie Buhning, we voelen ons zeer welkom! De kinderen mogen helpen met de stieren voeren en als klap op de vuurpijl komt vader Gunther ook met de tractor langs en elk kind mocht zelf tractor rijden! We hebben topdagen en weten nu al dat we zeker een keer terugkomen.

 

DAGJE ALFSEE: WAT EEN FEEST!

Wat een mogelijkheden en wat een gastvrijheid. Wij kunnen eerst onze huurfietsen ophalen, waarbij voor opa en oma een e-bike is geregeld en de rest krijgt een fiets volledig op maat. Eerst doen we een rondje om het meer. Om vervolgens te karten.

Wat een ervaring! Voor de kleintjes is er Kinderautoland. Leuke voertuigen waar de kinderen op rond mogen rijden, aan het eind  krijgen ze zelfs een rijbewijs. Tussendoor hebben we een heerlijke picknick, de prijzen hier zijn echt heel schappelijk en goed te doen dus met kinderen! We fietsen door naar de Natuurminigolf en na enkele holes te hebben gespeeld was het tijd voor de Waterski. Er volgt een 2 uur durende les voor beginners, volledig privé. Wat een feest! Het is ongelooflijk maar Pip, Kiki en Olle hadden dit nog nooit gedaan en staan al snel als ervaren watersporters op te latten! Chapeau. Ook de ouders weten hier een goede prestatie neer te zetten. Het eind van de dag is in zicht. Nu nog even heerlijk zwemmen in het zwembad van Alfsee, terwijl Jolanda en Marjolijn een heerlijk kopje soep gaan eten in het restaurant, even ladies-time! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DE MOOISTE DIERENTUIN OOIT GEZIEN

Voor de maandag is de Zoo in Osnabrück gepland. We hebben werkelijk nog nooit zo'n uitgebreide, goed verzorgde, dierentuin gezien. We zijn  er uren zoet, maar hebben echt nog niet alles gezien. Wat ons opvalt in de hele regio is dat alles enorm op kinderen is gericht. Overal zijn speeltuintjes (ook in de stad) en ook hier in de dierentuin zijn er bijzonder veel speelplekken voor de kinderen, van hele goede kwaliteit. Overal wat horeca, voor wederom schappelijke prijzen. 

 

MET DE FIETSTROLLEY OVER DE OUDE SPOORBAAN

Op de dinsdag wacht ons een uitdaging, wat we vooraf niet goed hadden ingeschat. Van Bippen naar Fursternau met een fietstrolley over een oud inactief spoor. 8 km heen en 8 km terug. Erg leuk om te doen met het hele gezin, zorg er wel voor dat je voldoende uitgerust bent als je er aan begint en gewoon rustig je tijd neemt. Neem lekker wat te  drinken en eten mee, want op het punt waar je gaat omkeren is er geen horeca mogelijkheid (tenzij je naar het stadje loopt, wat wij gedaan hebben, wel goed om vooraf te weten. Alle oud-Hollandse liedjes komen tijdens de rit voorbij en de kinderen hebben enorm veel plezier. De volwassenen vinden dat ze na dit avontuur wel een lekker glaasje Weissen verdiend hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactgegens

Tourismusverband Osnabrücker Land

Herrenteichsstraße 17+ 18, 49074 Osnabrück

Telefoon: +49(0)541 / 3234570
Fax: +49(0)541 / 3232761

Email: team@tvosl.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.