Seitennavigation

Kamperen met kinderen

gezellige familiecampings in Nedersaksen

vergroten

CampingBohlenweg
© Kurverein Nordseeheilbad Esens Bensersiel e.V.

Campingvakantie met het hele gezin

In Nedersaksen zijn gezinnen met kinderen graag geziene gasten. Attractieparken, leuke doe-musea, spannende klimtuinen, verrassende dierenparken en spetterende zwembaden zorgen voor een vakantie zonder een moment van verveling voor het hele gezin. Veel campings liggen direct aan het water, dus met de lievelingsbezigheid van kinderen - zwemmen - zit het wel goed. Tijdens de vakanties bieden de echte familiecampings een omvangrijk animatieprogramma.

De Lüneburger Heide heeft 2 gezichten. Aan de ene kant de eindeloze heidevelden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen, en aan de andere kant het avonturenparadijs voor kinderen. Nergens zijn zoveel attractieparken en dierentuinen als in deze vakantieregio. Vandaag een duizelingwekkend ritje met de Krake in Heidepark Soltau, morgen een wandeling naar de heideschapen. Camping Auf dem Simpel ligt rustig in het groen, maar ook vlakbij de attractieparken. Het Südsee Camp ligt aan een groot meer met zandstrand en beschikt ondermeer over verschillende speeltuinen, een jungle-golfbaan, een klimtuin en een manege. Bij slecht weer is het subtropische zwemparadijs een uitkomst.

Helemaal niet ver van de Nederlandse grens in het Osnabrücker Land ligt het recreatiepark Alfsee. Natuurlijk kun je hier zwemmen, surfen en waterskiën, maar er wordt veel meer geboden. Het nieuwe indoor Bullermeck-Alfsee Fun-Center is de garantie voor plezier als de zon een dagje niet schijnt, en in het grootste doolhof van Duitsland zijn 90.000 verschillende routes naar de uitgang te vinden.

Overnachten als een moderne indiaan? Dat kan in de houten wigwams op campingpark Wiesenbeker Teich in de Harz en in de grote tipi´s op de Camping am Allersee bij Wolfsburg. In de Autostadt van Volkswagen gaat het hart van menig vader en zoon sneller slaan. In het experimenteermuseum Phaeno kun je zelf spelenderwijs de geheimen van de wetenschap ontdekken.

Gratis folders & brochures

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.