Seitennavigation

Fietsen en Wandelen

Actief in de natuur

vergroten

Forest path in the Reinhardswald
© Photo Burkhardt - Touristik Naturpark Münden e.V.

Start op een van de vier lange fietsroutes vanaf Hann. Münden uw reis langs Weser, Werra en Fulda, of volg al peddelend de Weser-Harz-Heide-Radweg. Ontdek de idyllische rivierschappen, betoverende vakwerksteden, kloosters en kastelen, maar ook wonderschone natuurlandschappen en mystieke sage- en sprookjesfiguren. Vrijwel alle fietsroutes lopen door de rivierdalen op goed aangelegde, met borden aangegeven fietspaden zonder steile hellingen.

  • Weser-Radweg (450 km)
  • Werratal-Radweg (300 km)
  • Fulda-Radweg (200 km)
  • Weser-Harz-Heide-Radweg (400 km)

Hann. Münden is omgeven door grote bosgebieden. Het Kaufunger Wald, Bramwald en Reinhardswald reiken direct tot aan de stad. De gebroeders Grimm, die uit deze regio afkomstig waren, deden in deze bossen al inspiratie op en hoorden verhalen voor hun wereldberoemde sprookjes. Langs uitgestrekte lange fietsroutes, maar ook op kleine ronde wandelroutes die direct in de binnenstad starten, geniet u van heerlijke vergezichten, doet u veelzijdige indrukken van het landschap op en kunt u bijkomen en recreëren.

Op de Märchenlandweg

Dit wandelpad nodigt u uit om de sprookje van de gebroeders Grimm en lokale sagen uit Nordhessen en het zuidelijke Weserbergland te beleven. De wandelaar ontdekt kastelen, ruïnes, kloosters, vakwerksteden en vele sprookjes- en sagefiguren langs het 380 km lange, consequent gemarkeerde wandelpad.

Het Frau-Holle-Pfad

Dit landelijke wandelpad met de historische naam Frau-Holle-Pfad doorkruist het natuurpark Münden over de gehele lengte van noord naar zuid. Langs zijn loop door het natuurpark raakt het wandelpad drie belangrijke beschermde natuurgebieden.

Pelgrimspad Loccum-Volkenroda via klooster Burfelde

Het wandel- en pelgrimspad Loccum-Volkenroda volgt de sporen van de cisterciënzer monniken. De historische route voert door een afwisselend landschap, langs schitterende plaatsen zoals het klooster Burfelde en andere bezienswaardigheden. De vakwerkstad Hann. Münden is er via wandelpad X4 direct op aangesloten.

Overige wandelpaden in Hann. Münden:

  • Werra-Burgen-Steig
  • Weserberglandweg
  • Fuldahöhenweg
  • Studentenlehrpfad
  • Panoramaweg
  • Gaußrunde

Uitgebreide wandelkaarten voor het gehele Natuurpark Münden en het Reinhardswald zijn te verkrijgen bij de Tourist Information.

Contactgegens

Touristik Naturpark Münden e.V.

Rathaus, 34346 Hann. Münden

Telefoon: +49 (0) 5541 / 75 -313
Fax: +49 (0) 5541 / 75 404

Email: info@hann.muenden-tourismus.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.